Tänane ilm on aga veel võrdlemisi kena. Reedel suundub kõrgrõhkkond Valgevene kohale ja selle loodeservas Eestis suuremat sadu ei tule (tõenäosus alla 25%), kuid õhumass on soe ja taevas tõenäoliselt kaetud madalate pilvedega, millest võib uduvihma tibutada. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuuri öine miinimum jääb +5 °C piirimaile, rannikul püsib üle temperatuur 10 °C, päeval on sooja 10–13 °C.

HOIATUSED

25. oktoobri pärastlõunal tugevneb Läänemere põhjaosas ja Soome lahel edelatuul, puhudes 12, puhanguti 16 m/s.

Laupäeva (26.10) öösel tõmbub kõrgrõhuala serv veelgi lõuna-kagu poole ning uute prognoosarvutuste kohaselt jõuavad Läänemerelt läheneva madalrõhulohu vihmapilved öösel saartele ja hommikuks mandri lääneserva ja päeval sajab laialdaselt vihma (tõenäosus Lääne-Eestis ~75%, ida pool ~50%). Tuul on öösel võrdlemisi tugev ning puhub edelast ja lõunast, päev tuleb mõõduka lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel +3...+7, rannikul kuni +10 °C, päeval kõigub +10 °C lähedal.

Pühapäeval (27.10) jõuab Norra merele aktiivne madalrõhkkond ja laieneb servaga üle Läänemere maade ümbruse ning toob mõnesse kohta vihmahoo, mis on enamasti nõrk: saju tõenäosus on umbes 50%, Lääne-Eestis kohati kuni 75%. Õhtul jõuab tihedam sajuala saartele. Edela- ja lõunatuul tõuseb päeva peale tugevaks. Õhutemperatuur on öösel +5...+10, päeval +9...+13 °C.

Talvine pööre

Uus nädal keerab oma pale aga talve poole. Esmaspäeval (28.10) liigub üks osa madalrõhkkonnast üle Norra Nordkapi poole ja selle serva mööda liigub üle Eesti tihe vihmapilvede vöönd (saju tõenäosus ~75%). Puhub tugev lõuna- ja edela-, päeval ka läänetuul. Õhutemperatuur on öösel +6...+11 °C, päeval +10...+12 °C.

Alatest teisipäevast võib juba tahkemat sadu tulla. Madalrõhkkond kaugeneb Nordkapi lähistelt edasi Teravmägede poole ja selle mõju Läänemere ümbrusele väheneb. Öö jooksul pilved hõrenevad ja päev on sajuta. Loodevoolus tungib sisse külmem õhumass ja Narva lähistel võib vihma sekka ka märgi lumehelbeid või lumekruupe tulla. Lääne- ja loodetuul tõuseb tugevaks. Õhutemperatuur on öösel 0...+5, rannikul kuni +9 °C, päeval +7...+9 °C.