Meie lihaveisekasvatajad toodavad tippkvaliteediga liha, mis eestlaste taldrikule ei jõua
(9)Eesti lihaveisekasvatajad on 30 aastat pingutanud, et meie rohumaadelt kasvaks kvaliteetne ja tervislik liha. Seda hindavad ja ostavad meeleldi suured turud Euroopas ning mujalgi. Kuid kohalikule tarbijale on see jätkuvalt kallis ja nii eelistatakse odavat importliha.
Detsembri keskel kasvas Eestis 65 255 lihaveist. Pea 60 protsenti neist on kolme enam levinud tõugu, kuigi kokku kasvatatakse siin 15 erinevat lihaveisetõugu. Maaleht uuris, millistele lihaveisetõugudele meie kasvatajad keskenduvad ning millest sõltub liha turustamine, hind ja maitse.
„Euroopa statistika näitab, et veiseliha hinnad on praegu kõigi aegade kõrgeimad,“ rääkis Eesti Lihaveisekasvatajate Ühistu tegevjuht Rando Treimuth. Nõudlus on pakkumisest lihtsalt tunduvalt suurem.