Keila Linnavolikogu asutas Keila kultuuripreemia 1997. aastal, eesmärgiga väärtustada linna kultuurielu selle edendajate tunnustamise kaudu. Kultuuripreemia määratakse isikule või isikute rühmale viimaste aastate eriti silmapaistvate saavutuste või sügavama tähendusega kestvamate teenete eest, millega on elavdatud Keila kultuurielu või austatud linna nime. Kultuurielu mõistetakse preemia põhimääruses laiemas tähenduses, hõlmates loomingut, haridust, kasvatust, teadust, rahvakultuuri, sporti ja teisi valdkondi.

Kultuuripreemia suurus on 3 000 eurot ning see jaotatakse ühe kuni kolme isiku või isikute rühma vahel.

Anneli Teimann Keila Kool esitas Keila kultuuripreemia kandidaadiks Anneli Teimanni.

Väljavõte taotlusest

Anneli Teimann töötab Keila Koolis käsitöö ja kodunduse õpetajana alates aastast 1971, seega 40 aastat.

2010. aastal toimus Keila Kultuurikeskuses seoses Anneli Teimanni juubeliga tema personaalnäitus viimastel aastatel valminud töödest: ehted, tikandid, kudumid ja pitsid, lapitehnika, rõivad. Anneli loomingut iseloomustab mitmekülgsus tehnikates ja stiilides, erakordsus ideedes ja uudsus nende teostuses. Näituse külastatavus oli väga arvukas.

Anneli Teimann õpetab käsitööd ja kodundust põhikoolis. Ta on osalenud aktiivselt käsitöö ja kodunduse ning kombeõpetuse ainekava koostamisel ja seda pidevalt täiendanud.

Õpetaja Anneli Teimann arvestab õppematerjali valikul õpilase taset ja oskab leida õpilast arendavat tegevust nii tugevamatele kui ka nõrgematele. Õpetaja on koostanud hulgaliselt lisamaterjale. Anneli mõtleb tundide ülesehituse põhjalikult läbi ja teeb nõudmised õpilastele arusaadavaks. Õpikeskkond on turvaline ning toetab õpetaja ja õppijate töösuhete kujunemist.

Anneli Pärlin ja Liisi Viigisalu

Maret Lepiksaar ja Aare Lepiksaar esitasid kultuuripreemia kandidaadiks MTÜ Hiirekese Mängutuba asutajad Anneli Pärlini ja Liisi Viigisalu. Taotlust toetavad Marileen Olenko ja Tanel Pastarus, Heli Nurger, Evelin Merila, Katrin Tõemets, Ebnelii Kirschinger, Aire Reimal, Evelin Järvik, Anni Toom, Sirelin Altmets, Marju Maantoa, Aileriin Salme, Liina Tamm, Siret Saarniit, Riine Plees, Annika Pukk, Jaana Kuriks, Kairit ja Tarmo Hein, Eve Kont-Kontson, Marje Pärnala, Helina Volmer ja Kerli Nevvonen.

Väljavõte taotlusest

MTÜ Hiirekese Mängutuba asutati 2007. a sügisel ning 7. jaanuaril 2008 avati Hiirekese Mängutuba ja Hiirte Mängumaa mängimiseks Keila lastele. Mängutuba on esimene ja ainus seesugune organisatsioon Keila linnas, kus lapsevanemad saavad käia (tasuta) mängimas beebide ja väikelastega. Peale selle on võimalus osaleda beebi- ja väikelaste võimlemistundides. Läbi projektitoetuste on pakutud vanematele erinevaid loenguid – imetamisest, toitumisest, esmaabist jne. See on koht, kus on võimalus pidada laste sünnipäevi või osaleda nutikate emade klubis.

Anneli Pärlin ja Liisi Viigisalu on panustanud Hiirekese Mängutoale oma vaba aega, aega oma laste ja töö kõrvalt, tehes seda kõike vaba tahte alusel. Anneli Pärlini ja Liisi Viigisalu vabatahtlik panus Hiirekese töösse on hindamatu väärtusega. Leiame, et Anneli Pärlin ja Liisi Viigisalu on võtnud täita Keila linnas suure ülesande ning on igati Keila kultuuripreemia väärilised.

Aado Salumäe

Keila Noortekeskuse nimel noorsootöötaja ja Keila Mudellennuklubi kasvandik Karmo Tihane ning Keila Linnavalitsuse spordi- ja huvinõunik Jaanus Väljamäe esitasid kultuuripreemia kandidaadiks Aado Salumäe.

Väljavõte taotlusest:

Enamus Keila inimesi teab, kus Keilas asub lennuk. Enamus nendest on kohanud lennukis tegutsevat härrat. Aado Salumäe on Keila külje all asuvas lennukis Keila Mudellennuklubi vedanud juba 20 aastat. Keila Mudellennuklubi on üks väheseid, mis on nii pikalt ja järjepidevalt tegutsenud. Ja Keila külje all olevat lennukit teatakse üle kogu Eesti ning see on üks Keila sümboleid koos Aadoga.

Tiia Peenmaa

Keila Kultuurikeskuse rahvatantsurühmad naisrühm Keikal, segarühm Keikal, naisrühm Koidula ja noorte segarühm Pillerkaar ning kultuurikeskuse naisansambel esitasid kultuuripreemia kandidaadiks Keila kultuurikeskuse tantsurühmade treeningtundide klaverisaatja ja juhendaja Tiia Peenmaa.

Väljavõte taotlusest

Selleks, et saata tantsutundi, ei piisa klaverimängu oskusest. On vaja samal ajal osata jälgida tantsu, kiirelt ümber lülituda ja reageerida, töötada juhendajaga ühes rütmis. See nõuab annet ja aastatepikkust kogemust. Sellest, kui oluline on klaverisaatja roll tantsutreeningute läbiviimisel, saab päriselt aru alles siis, kui teda vahel mingil põhjusel ei ole. Just niisugune klaverisaatja on Tiia. Me oleme õnnega koos, Tiia toetab meie juhendaja tööd ning nii sünnib parem tulemus. Mõni inimene teeb oma tegevusi nii, et tihtipeale seda ei märgatagi. Tiia Peenmaa on tagasihoidlik inimene. Ja ometi on ta Keila linna muusikalembuse jaoks nii palju teinud.

Tiia Peenmaa (foto: Keila Leht)

Anneli Teimann (foto: Keila Leht)

Aado Salumäe (foto: Keila Leht)

Liisi Viigisalu ja Anneli Pärlin (foto: Keila Leht)