Kuid on veelgi targemaid, kes teavad ka seda, kuidas teised inimesed tööd teevad ehk kui palju teevad (enamasti vähe) ja mis nende tööülesanded konkreetselt on. Kust nad teavad iga eriala spetsiifikat? Raske öelda. Aga teavad. Paremini, kui ametimehed ise. Ja valgustavad lahkelt ka neid, kes parema meelega jääks õndsasse teadmatusse.

Veelgi targemad on kursis ka sellega, palju naaber või mõni muu kaaskodanik palka saab (liiga suure summa), palju talle möödunud kuul preemiat maksti (täiesti ebaõiglaselt) ja palju ta sellest ära kulutas (rumalalt muidugi). Nad teavad, mida ja kui palju naaber sööb ja joob, kas ta maksis oma taldrikutäie ise kinni või tegi seda keegi teine. Ja kui, siis miks. Nad teavad, kes kelle sõber on, ja kas see on aus suhe (enamasti mitte). Nad teavad, mida kaaslane mõtleb, kes või mis talle meeldib (kui halb maitse!), kes või mis külmaks jätab või vastumeelsust tekitab. Loomulikult teavad nad täpselt, kuidas keegi peaks mingis olukorras käituma, riietuma, välja nägema.

Kui on mingi üldine jututeema või vaidlusküsimus, on targal inimesel alati õigus - ta ju teab paremini. Vastuvaidleja seisukoht on ilmselgelt naeruväärne.

Kust küll targad inimesed oma teadmised saavad? Kuidas küll hoiduda, et ise nii targaks ei saaks?