Kella 12-ks kogunesid üritusest osavõtjad vallamaja mäele, et saada kätte siht ja suund ning alustada liikumist. Suusatajad võtsid suuna Viirika raba poole, kus oli võimalus näha loomade söötmispaiku ja nende tegevust metsas. Rühma juhiks sai noor koolipoiss Egon-Norbert Ormus, kes alustas kiire tempoga. Nende teekonna pikkuseks kujunes umbes 15 km. Rühma ankrunaiseks oli Kaja Heinsaar, kes jälgis, et keegi maha ei jääks. Toitudega varustasid matkajaid metsas Margit ja Agur Asperk, sest meie toiduauto ei saanud lumerohkuse tõttu nii kaugele sõita.

Teised kaks gruppi võtsid suuna Rasala teele, et kõndida 6,5 või 4 km kas kepikõnnina, kelkudega või ilma. Teepeal ootas meid kerge toitlustuspunkt, kus Miralda Sildvee pakkus osalejatele kuuma teed, pirukaid ning vastlakukleid. Vaatamata põldudevahelisele kergele tuisule oli ilm fantastiline ja matkast osavõtjad jäid igati rahule.

Suusatajad lõpetasid oma matka meie uhiuues jõusaalis ja saunaruumis. Osalejaid oli veidi üle kolmekümne ning arvestades sellele päevale kuhjunud ettevõtmisi, oli see number päris suur.

Miks korraldasime seda matkapäeva? Aga ikka selleks, et seda pakuti välja meie I õppepäeval, kui rahvas koos istus ja oma ettepanekuid tegi. Loomulikult oli see ka meie projekti „Tervislike eluviiside juurutamine Kaiu vallas” eelnevalt sisse kirjutatud, nii et mõtted kattusid.

Hea tõuke andis meile ka tuntud suusamees hr Tõnu Sirel, kes käis ise kohal ja tegi lumesaaniga esialgse raja sisse. Suur tänud ka Tarmole ja Markole, kes hommikul veel enne starti sõitsid raja ette, sest tuisuvana kippus eelnevat tööd nullima.

Tänud osalejatele ja kohtume juba järgmisel üritusel. Mis ja millal?

Seda jälgige juba Kaiu valla koduleheküljelt või kuulutuste tahvlilt.