Kui ütled Moldova, meenuvad kõigepealt veinid, „Belõi Aist", küpsed puuviljad ja Bessaraabia stepp. Küllap ka tulised tantsud ning nukravõitu mõtlikud rahvalaulud.

25. märtsil oli Saue Gümnaasiumi aulas tõeline Moldova pidu.

Moldova Vabariigi erakorralise ja täievolilise suursaadiku Victor Guzuni ning Eestimaa moldovlaste kogukonna esimehe Ion Braga eestvedamisel näidati moldovlaste käsitööd ja rahvariideid, Eestis elavate kunstnike loomingut. Rahvalaulude vahele esitas kaks pala ka muusikaharidusega suursaadik. Teadupärast pole ühegi teise riigi diplomaatilise esinduse juht kooliaula laval laulu löönud.

Peo tipphetkeks kujunes moldova rahvusroogade ja veinide mekkimine. Laual ilutsesid külaroog baklažaanidest, givetš, maisitangust mamaliga, viinapuulehe rullid moldova moodi, sealihast „pealinnakurgikesed", moldova pirukas brõnsaga ja veel hulk muid hõrgutisi. Ning muidugi kuulsad Cricova tehase punased ja valged veinid. Olgu siinkohal öeldud, et Moldova aastane viinamarjasaak on 400-500 tuhat tonni ning Guinnessi rekordiraamatu andmeil on Euroopa suurim veinikollektsioon Moldovas asuv Milestii Mici, mis koosneb 1,5 miljonist pudelist.

Moldava rahvakunstiõhtu meeleolukaks mälestuseks tehti ka üks igavesti vahva ühispilt.