„Meil oli au lõpetada aastakümneid kestnud tegevus linnaosade identiteedi kujundamisel," Lisas Härm. Veel ütles ta, et Kesklinna sümboolika loomisel lähtuti linnaosa kesksest asendist linnasüdames kui ka tõigast, et aerofotodelt paistab Tallinna Vanalinn inimsüdame kujuline.
Kesklinna lipp on vapilipp, kus punasel kangal asub valge rist, mille peal punasel taustal valge neliksiir ning keskel kollane süda. Lipu laiuse ja pikkuse suhe on 7:8 ja normaalsuurus on 105×120 cm. Eelnõu seletuskirjas seisab, et lipu põhjaks kasutatakse 1790. aastal Tallinna merelipuna kirjeldatud punavalget lippu.

Linnaosa vapiks on punasel kilbil hõbedane rist, mille peal punasel taustal asub hõbedane neliksiir, keskel kuldne süda. Kesklinna vapp on kujundatud Tallinna väikese vapi põhjal. Neliksiir sümboliseerib nelja evangelisti ja nende kaudu linna edukaks toimimiseks vajalikku usku ja vaimujõudu. Neliksiiri ümbritsev ring tähistab kaitset, liikumist ja arengut. Süda on armastuse, ustavuse ning suuremeelsuse märk, kuldne värvus sümboliseerib tõde, õnne ja edu.

Riigikantselei tunnistas Kesklinna lipu ja vapi heraldikanõuetele vastavaks.

Linnaosa lipp heisatakse alaliselt linnaosa haldushoonel.