Need ravimeetodid on jah meie jaoks veidrad, hiinlaste jaoks aga täiesti tavalised. Kahjuks on see pannud ka paljud loomaliigid väljasuremisohtu. Tiigrite puhul kasutati rohkem isegi tiigri luid, mis tänapäeval on asendatud lehma luudega. Samamoodi kasutatakse tiigri peenise asemel lamba peenist. Üks Hiina ravimeetod ongi nimelt selline, et kui sul on mingis piirkonnas probleem, siis võiksid seda piirkonda või organit loomariigi esindajatelt oma toiduks kasutada. Kui sul on maksaprobleem, siis süüa maksa, kui sul on erektsiooniga probleeme, siis süüa peenist, mäluprobleemide korral aju, ja nii edasi.
Ka diagnoosimisviisid erinevad lääne meditsiini omadest - millised on peamised meetodid, mida kasutatakse?
Hiina meditsiini diagnostika ei kasuta väga palju instrumentaalseid diagnostikavahendeid ehk aparaate. Algab kõik küsitlusega, arst saab sõnalise ülevaate haiguse kulgemisest. Seejärel väline vaatlus - alates inimese liikumisest, kehaasendist, näost, kogu olekust. Oluline on keelediagnostika - keele peal on kaart meie organismist. Samamoodi ka kõrva peal, kus on esindatud kõik organid, käed, jalad, kõikidele keha piirkondadele vastavad akupunktuuripunktid. Tähtis tegur on pulss, mille diagnostika on raskesti õpitav ja eeldab pikaajalist kogemust. Infot annavad ka näiteks inimese hääl ja nägu. Lõppeesmärk on kindlaks teha, milline on yin'i ja yang'i tasakaal inimeses.
Enamik on kuulnud nõelravist, aga milliseid ravimeetodeid selles tervisesüsteemis veel kasutatakse?
Kõige kiirema ja jõulisema toimega on ravimtaimed. Siinjuures on väga tähtis see aspekt, et tugeva toime tõttu on ka palju kõrvalmõjusid. Ja ma ei räägi nurmenuku- või piparmünditee joomisest. Hiina ravimtaimed võivad olla väga mürgised. Ei ole sellist ravimtaime, mis ainult head teeks.