Viljandi Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul tundsid vene kultuurikorraldajad elavat huvi Viljandi linna eelarve ja Viljandi   kultuurisündmuste korraldusmeeskondade töö üle, samuti esitati küsimusi linna majutusettevõtete ja vaatamisväärsuste kohta.

Veliki Novgorodi linnavalitsuse kultuurijuht Vladimir Orlov ütles, et Viljandit kui hansalinna Venemaal juba teatakse, küll aga ei olnud meil aimu, et väikeses Viljandis juba 20 aastat järjest on hansapäevi korraldatud. Vladimir Orlov tunnustas Viljandi linnajuhte oskuse eest kultuuriväärtusi esile tõsta. "Me oleme  väga huvitatud koostööst veesõidukite paraadi korraldamisel, kuhu ootame ka Viljandi järvel seilavat kalepurjekat "Liisu".

Krista Kull lisas, et Venemaal on praegu 13 hansalinna ja meie jaoks on Venemaa veel avastamata hansavõrgustiku turg. "Peale tänast vahetut informatiivset kohtumist on meie jaoks oluline nendega kontakte hoida ja neid süvendada, et teha koostööd vene hansahuviliste siiatoomiseks," võttis Krista Kull kokku poolepäevase kohtumise vene kultuurijuhtide ja -korraldajatega.