Ehkki taas tuli vastu võtta kolm kaotust ja ajaloo esimene punkt jäi teenimata, leidis koondise peatreener Kert Haavistu turniiris mitmeid positiivseid märke. "Mängupilt meenutas juba saalijalgpalli. Varem on mäng olnud kaootilisem, tänavu suutsime juba ise palli hoida ja ehitada," leidis peatreener.

Haavistu sõnul oli Soome vaatamata 0:0 viigile Albaaniaga ja 0:6 kaotusele Türgi vastu turniiri parim meeskond.

"Ütlesin poistele ka hommikul, et Soome senised tulemused ei loe midagi, sest nad olid kõige meeskondlikum ja liikuvam vastane," sõnas Haavistu. "Kahes esimeses mängus lõime kokku kuus väravat, kuid täna ei õnnestunud sihile jõuda. Ka 10 meetri karistuslöögil eksisime."

Soome jäi kvalifikatsiooniturniiril kolmandaks, Albaania Soomega võrdselt nelja punktiga teiseks ja Türgi võitis täisedu üheksa silmaga.

Eesti oli varem kaotanud Albaaniale 3:5 ja turniiri avapäeval Türgile 3:4.

Turniiri sujuva läbiviimise eest vastutanud Kiili Varahalduse SA juhataja Anu Altmetsa sõnul jäädi turniiri korraldusega väga rahule. Erilisi kiidusõnu pälvis Kiili spordihall. "Võistluse korraldamisega jäädi rahule ja Eesti koondis jättis meile kirja: "Suur tänu Kiili saalile. Kiili saal on parim Eestis,"" rääkis Altmets.

Ka sihtasutuse spordirajatiste meister Kaupo Kütt märkis, et see kiri näitab Eesti koondise siirast tänu korraldajatele, et kõik oli väga hästi.

Hetk mängust Albaaniaga: Eesti koondise mängijale on keskmisest rohkem haiget tehtud. Foto: Marko Tooming

Hetk mängust Albaaniaga: Eesti koondise mängijale on keskmisest rohkem haiget tehtud. Foto: Marko Tooming

"Andsime omalt poolt tõesti kõik, et Eesti koondisel ja ka teistel meeskondadel oleks siin hea olla, hea mängida. Meie omalt poolt täname samuti Eesti koondist ja Eesti Jalgpalliliitu, et nad andsid meile korraldada sellise suure võistluse ja usaldasid meid," ütles Kütt.
___________________________________________

Turniiri lõplik tabel

  • Türgi 3 võitu 15:5 9 p.

  • Albaania 1 võit, 1 viik, 1 kaotus 17:8 4 p.

  • Soome 1 võit, 1 viik, 1 kaotus 4:6 4 p.

  • Eesti 3 kaotust 6:13 0 p.