Valga Gümnaasiumi ja Valga Vene Gümnaasiumi 1.-8. klassi ja Valga Põhikooli õpilaste vanematel palutakse võimalusel laps koju jätta. Kui selleks puudub võimalus, siis palutakse teavitada sellest klassjuhatajat õpilaspäeviku kaudu
Valga Vene Gümnaasiumi õpilastel hiljemalt 2. märtsiks ja
Valga Gümnaasiumi ning Valga Põhikooli õpilastel hiljemalt 5. märtsiks.

Valga Gümnaasium on organiseerinud oma kooli 9.-12. klassi õpilastele kella 9- 14ni energiapäeva, mille sisustab Tartu Ülikooli Füüsika Instituut teadusteatri, energiaalase loengu ja töötubadega. Energiapäevast võtavad osa ka Valga Põhikooli ja Valga Vene Gümnaasiumi 9. klassi õpilased. Kolmapäeval, 7. märtsil sisustab mainitud õpilaste päeva.
Valga Põhikooli kooli tulnud õpilastele korraldatakse õppekava toetavaid tegevusi ning tagatakse toitlustus.

Kolmapäeval, 7. märtsil toetavad ka streiki enamus Valga lasteaedade õpetajatest ja abiõpetajatest. Lasteaiad on palunud lapsevanematel 7. märtsil oma laps võimalusel koju jätta. Kellel see võimalus puudub, palutakse sellest hiljemalt 29. veebruari kella 12ks teada anda oma rühma õpetajatele. Lasteaedade direktorid organiseerivad 7. märtsi lasteaia töö vastavalt laekunud andmetele ja tagavad turvalise laste hoidmise.

Lasteaedade hoolekogud tegid Valga Linnavalitsusele ettepaneku lasteaedade sulgemiseks. Linnavalitsus võtab seisukoha antud ettepaneku osas homsel linnavalitsuse erakorralisel istungil.