Ainult vana Heino üksi kõnnib seal päevade kaupa ringi, valvab, et keegi hoonet ikka päris ära ei lagastaks ega reostaks.

Nüüd on lootus ometigi hoonele hing sisse puhuda, elu seal täiel rindel käima lükata. Kose vallavanem Vello Jõgisoo - hoone kuulub nüüd Kose vallale - kinnitab, et vana Heino annab 13. märtsil võtmed üle ehitajale, kelleks on ehituskonkursi võitnud OÜ Riverside. Mõlemad on ehituse peamise rahastaja, Ettevõtluse ja Arendamise Sihtasutuse poolt aktsepteeritud firmad. Täiesti uue väljanägemise ja otstarbe peaks majamürakas saama juba aasta pärast, täpsemalt 31. märtsiks 2013.

Ometigi on hakanud nüüd Kosel, aga ka kaugemal, ajalehetoimetustes ringlema kirjad, justkui seda hoonet polekski vaja. Polekski vaja uusi ruume Kose muusikakoolile, noortekeskusele, raamatukogule. Kokkuvõtlikult - Kosele poleks vaja nelja miljonit (4 000 000) ja veel 149 626 eurot, mida Euroopa Liidu rahadest rekonstrueerimiseks lubatud on. Või vanas rahas väljendudes - 65 miljonit krooni. Kõlab absurdina? Tegelikult on see karm tõsi. Nii arvatakse vähemalt ühes neist kirjadest.

Loe pikemalt Harju Elust.