Kui kaua bänd tegutsenud on?

Sütevaka Õpside bänd on tegutsenud 1998 aastast. Õppeaastas on paar esinemist, kindlasti rõõmustame õpilasi oktoobrikuu alguses õpetajate päeval," rääkis bändi eestvedaja, kooli direktor Andres Laanemets.

Mitmed Sütevaka õpetajad mängivad arvestataval tasemel pille: inglise keele õpetaja Urmas Taul trumme, religiooni- ja filosoofiaõpetaja Risto Tamm basskitarri, psühholoog Valter Maatee ning kitarriõpetaja Marek Talts kitarre. Nimetatud inimesed esinesid Punkri videos. Lisaks on bändis muusikaõpetaja Aire Luhaoja (klahvpillid) ning füüsikaõpetaja Raido Koppel (akordion). Solistidena on üles astunud pea kõik õpetajad. Bändi repertuaar koosneb erinevat stiili lugudest. Stiili määravad eelkõige konkreetse loo esitaja oskused ning eelistused.

Miks otsustasite muusikavideo teha?

Otsime koolis erinevaid uusi väljakutseid. Oleme lisaks bändi tegemisele teinud õpetajatega lühifilme, nüüd tundus, et võiksime kaks asja ühendada ja luua esimese muusikavideo. Video tegemiseks kaasasime Endla teatri inimesi, kellest mitmed ka igapäevaselt Sütevaka noortega tegelevad.

Kus esinete? Kus teid kuulata-näha saab?

Õpside bändi on kutsutud erinevatesse kohtadesse esinema, aga leiame, et bändi idee töötab tõeliselt ainult Sütevaka Gümnaasiumis. Meie õpilased naudivad seda, et õpetajad julgevad oma igapäevastest rollidest väljuda ning midagi hoopis muud teha. Võõrastele inimestele võib meie tegevus jääda arusaamatuks.

Seega erilisi suuri plaane ei ole. Loome ja naudime koos õpilastega Sütevaka gümnaasiumi atmosfääri.

Videos osalenud bändi koosseis:

solist - direktor Andres Laanemets
soolokitarr - lapsevanem Marek Talts
kitarr - psühholoog Valter Maatee
basskitarr - filosoofia õpetaja Risto Tamm
trummid - inglise keele õpetaja Urmas Taul
räppar - vilistlane Toomas Tilk Tommyboy
tüdruk - õpilane Lisanna Jürisoo

Video filmiti Endla Teatri küünis ning publiku seaski on vaid Sütevaka kooli õpilased, õpetajad, lapsevanemad ning vilistlased. Lahe kool, mis?