Veebruari algul põhjustas osaliselt kinnikülmunud Kunda jõgi üleujutuse. Tööle asus Kunda linna kriisikomisjon, appi tulid päästeamet ja Kirde kaitseringkond, kohale telliti rasketehnika. Lõhkamiste abil saavutati veetaseme langus ja juhiti vesi majadest eemale.

Maavanema Einar Vallbaumi sõnul kaasnesid Kundas veebruari algul aset leidnud üleujutustega paljudele majanduslikud kahjud ning murekirjad jõudsid ka maavalitsusse. „Oluline on osapooltega maha istuda ja koos lahendusi otsida," selgitas maavanem avaliku arutelu korraldamise vajadust.

Kohalikud elanikud rääkisid, et talvised üleujutused on Kundas Lontova  ja Sadama tänavate elanikke ja ümbrust kimbutanud kolm talve järjest, käesoleva aasta kogemus on aga rängim. Suvel seevastu olevat aga vesi kohati jõest ära kadunud. Kohalike sõnul on hädavajalik välja selgitada Kunda jõe veetaseme kõikumise põhjused ning püüda tulevikus probleeme vältida.

Kohtumisel püüti leida veetaseme kõikumise põhjuseid, kuulates ära Kunda jõel vee paisutamisega tegelevate ettevõtete seisukohad ja arutati, kuidas toimida olukorra kordudes. Jaak Jürgenson Keskkonnaametist rõhutas infovahetuse olulisust ning soovitas kodanikel veetaseme märgatava kõikumise korral võtta ühendust keskkonnainspektsiooniga, et fikseerida kõik juhtumid.

Volikogu esimehe Arvo Vainlo kinnitusel on linnavolikogu ja -valitsus probleemi arutanud. Kunda linn on lubanud probleemiga tegeleda, alustades ekspertiisi tellimisest põhjuste välja selgitamiseks ning andes avalikkusele pidevat infot asjade kulgemisest.