1. Kus sa oled sündinud, kasvandud ja õppinud?

Olen põline tartlane. Seal sündinud, kasvanud ja õppinud. Kuna minu juured on pärit Saaremaalt, siis olen mõned aastad sealgi elanud ja koolis käinud. Praegu elan Tartus.

2. Mis on sinu õpitud eriala, kus ja kellena oled varem töötanud?

Oma esimese kõrghariduse omandasin Tartu Ülikoolis eesti keele kui võõrkeele õpetaja erialal. Õpingute ajal töötasin ka Tartu Lasteaias Kivike. Pärast õpinguid asusin tööle Tartu Kivilinna Gümnaasiumisse, kus töötasin eesti keele õpetajana. Töötades õpetajana sai kohe selgeks, et on vaja edasi liikuda ning seejärel astusin Tartu Ülikooli magistriõppesse täiendavalt eesti keelt õppima.

3. Miks sa otsustasid kandideerida Võnnu lasteaia direktori ametikohale?

Olen inimene, kelle jaoks on areng elutsükli loomulik osa. Samas mulle meeldivad väljakutsed (ka erialased) ning lasteaia direktori ametikohale kandideerimine kindlasti ka seda on. Õpetajana töötades tundsin, et mul on vaja edasi liikuda. Sellest tingituna ka seesugune otsus.

4. Kuidas sa oma praeguse tööga rahul oled?

Olen väga rahul. Ma hindan väga kõrgelt oma kolleege ja tööd, mida nad teevad.

5. Mis on su suuremad plaanid Võnnu lasteaiaga, mis sa tahaksid ära teha?

Arvan, et üksi mina ei tee midagi ära. Märksõna on koostöö, millest võidavad kõik. Koostööd on vaja suurendada valla, kooli ja kohalike asutuste, laste ja nende vanemate, teiste haridusasutuste ja organisatsioonidega. Meele teeb rõõmsaks see, et järjest rohkem tajun ma lasteaias ühtekuuluvustunnet ja näen rõõmsameelseid kolleege enda ümber. Kui väärtustame ennast, väärtustatakse meidki. Lasteaiatöötajad on justkui pärlid, kelle karp on vaja avada ja lasta neil veel eredamalt särada.

Minu jaoks on tähtis, et Värvukese töötajatel säiliks rõõmus meel ja positiivne ellusuhtumine. Kui meil (töötajatel) on hea olla, on ka lastel lasteaias hea ning lapsevanemadki õnnelikud. Siinkohal tänan südamest lapsevanemaid, kes on meie ideid ja tegevusi toetanud.

Viimase aastaga oleme kaasajastanud õpetajate töötingimusi ning liigume süsteemse töökorralduse suunas. Nüüdseks on lasteaial ka oma kodulehekülg, mis astub küll esimesi samme, kuid me areneme.

Väga oluline on see, et lastel oleksid head kasvu- ja arengutingimused. Tulevikuplaanides on lasteaia märksõna areng, mis puudutab õppe- ja kasvatustööd, personali, tervist, koostööd erinevate huvigruppide vahel, dokumentatsiooni ja süsteemset majandamist. Tõsiselt tuleb tegeleda maja korrastamisega: uue katuse, vihmaveesüsteemi, soojustuse, rõdude, ventilatsiooni, vundamendi küsimustega. Suured plaanid on seoses õuealaga, mis vajab korrastamist ja kaasajastamist. Muidugi on see kõik aeganõudev, aga miski pole võimatu.

Õppe- ja kasvatustöö poole pealt vaatame tulevikku ja järjest rohkem rakendame avastusõppe elemente. Tõde on see, et keskkond, kus tänapäeva väikelapsed kasvavad, on üsna palju erinev sellest, milles õpetajad ise kasvasid. Meie peame olema paindlikud ja oskama arvestada tänapäeva laste vajadustega. Haridustöötajad, käime ajaga kaasas!

6. Meie teada pole sa kohalik. Milline tundub Võnnu valla elu väljastpoolt tulnule?

Tundub, et töid-tegemisi jätkub. Siin on mitmeid aktiivseid inimesi, kes aitavad mitmekesistada valla igapäevaelu. Lihtsalt on vaja märgata tublisid ja tegusaid, et siinsed inimesed ei tunneks end nn ääreala elanikena. Ja kui vahel tundub, et vallas midagi ei toimu, siis keegi ei keela ju igaühel meist ise midagi vahvat korraldada. Arvan, et suurim ressurss, mis meil on, ongi meie omad inimesed. Selliseid tublisid inimesi tuleb hoida ja tunnustada.

7. Mis võiks olla Võnnus teisiti?

Kerge on näpuga näidata ja öelda, mida teha teisiti. Mina pole see ütleja. Lihtsalt... loovaid inimesi ja hoidke kokku!