„Täna on Tallinna Ratsaspordibaas linnaruumiliselt hästi hoitud saladus. Vähesed teavad, mis paikneb selles kasesalus loomaaia kõrval, veelgi vähesemad on seal kunagi käinud," sõnas konkursi võitnud arhitektuuribüroo juhtivarhitekt Indrek Allmann. „Meie konkursitöö üheks peamiseks eesmärgiks oligi sellise hetkeolukorra muutmine, avada Ratsabaasi saladus ilmarahvale."
Foto: Delfi

Allmanni sõnul kasutati projekti puhul materjalipõhist kontseptsiooni ning ala jaotati tinglikult kolme materjali vahel - puit, betoon ja klaas. „Ratsabaas on puidust, samuti on puidust Paldiski maantee äärsed ärihooned. Ala kirdenurgas paiknev hoonestus on kavandatud puhtast betoonist väliskestaga, saavutamaks mõttelist kontakti Vabaõhumuuseumi tee korterelamutega. Dominantseks materjaliks jääb puit, saavutades seeläbi sidususe loomaaia ja Veskimetsa elurajooni vahel."

Tallinna linna ja Eesti Ratsaspordi Liidu vahel sõlmitud hoonestusõiguse lepingu järgi on projekti valmimiseks aega 8 aastat, kokku projekteeritavat pinda 52 000 m2. Esimese etapi - maneežide, veterinaarkeskuse, tallide, kontori-, koolitus- ja müügipindade, välisväljakute ning kõige sinna juurde kuuluva ehitus peaks algama juba 2013. aastal.