Karel Rüütli selgitas vastuseks küsimusele, miks on SDE toetus sedavõrd kõrgele tõusnud (uuringufirma EMOR andmete põhjal on tegemist Eesti kõige populaarsema erakonnaga, mida toetas märtsis tervelt 30% Eesti kodanikest), et see näitab ennekõike, et erakond pakub selget alternatiivi mõttelaadile, mida esindab praegune valitsus. Valijate teadvuses on toimunud tõsised muutused. Üha rohkem inimesi usub, et sotsiaaldemokraadid seisavad inimeste huvide eest ja tahavad taastada dialoogi ühiskonnas.

Ilmselgelt on Eesti elanikud pettunud nn õhukese riigi toonud poliitikas: elu maalt on suurtesse linnadesse kolinud, päästjatele ei jätku palga maksmiseks raha, tervishoiusüsteem kiratseb, nüüd hakatakse ka koole sulgema jne. Tagajärjeks on ka nõrgestatud omavalitsused, kes ei suuda kohalike murede eest enam seista, kuna neil ei jätku selleks piisavalt raha.

Rüütli tõi näite probleemidest maksusüsteemis. Kui valitsus otsustas omal ajal vähendada üksikisiku tulumaksu, siis selle langetamine 1% võrra tõi riigikassale miinust ligi 800 miljonit krooni aastas. Kokku on langetatud aga 5 %, seega on seal „augus" miljardid.

Riigieelarve aukude lappimiseks on riik aga suurendanud mitmesuguseid kaudseid makse (käibemaks, aktsiisid). See omakorda on toonud suurema koorma just vähemkindlustatud inimeste õlgadele. Ühe käega antakse, teise käega võetakse - lahenduseks saab olla üksnes õiglane ja paremini tasakaalus maksusüsteem.

Andres Anvelt on pikaajalise kogemusega korrakaitsja, seetõttu peatus ta rohkem sisejulgeoleku teemadel. Anvelti sõnul osutavad 2012. aasta esimesed kuud vägivaldsete surmade jätkuvale ja vägagi järsule kasvule, samuti kasvas võrreldes eelmise kahe aastaga liiklussurmade arv esimeses kvartalis 14-lt 21-le. Suurt muret teeb narkosurmade ülikõrge arv, mida Eestis on aastas üle 120 ja mis on terves Euroopas kõige kehvem näitaja. Politsei peaks rohkem tegelema ka perevägivalla ja narkootikumide tänavamüügi tõkestamisega. Anvelt tõi välja, et SDE fraktsioon algatas aprilli alguses seaduseelnõu, millega soovitakse kriminaliseerida seksi ostmine alaealistelt.

Peatuti ka päevakajalistel teemadel: Anvelt taunis Kaitsepolitsei aastaraamatu muutmist Õhtulehe taoliseks „kollaseks väljaandeks"; praegune kära Tallinna abilinnapea Kõlvarti ümber on aga kasulik teatud kahele parteile. Anvelti hinnangul ongi huvitav, kuidas ühiskond nüüd reageerib sellele mitte väga demokraatlikule käitumisele, mis sarnaneb pigem mõnes naaberriigis toimuvale, ja lisas, et kuni tal pole tõendeid, et poliitikud on kaitsepolitseid suunanud, ei saa ta seda väita, küll aga väidab, et poliitikud olid aplad kapo väljatoodut ära kasutama.

26. ja 27. aprillil toimunud visiidil külastasid sotsiaaldemokraadid lisaks Saue linnale ka Saue valda, Keila linna ja valda, Vasalemma, Padise, Harku ja Saku valda ning Paldiski linna, kus toimusid kohtumised haridus-, kultuuri- ja sotsiaaltöötajatega, ettevõtjate, valla- ja linnajuhtidega. Saadikud tutvusid ka piirkonna koolide, raamatukogude ja sotsiaalasutustega.