"Presidendiga koos debateerivad Mulgimaa taustaga või piirkonnaga seotud erinevate valdkondade spetsialistid, kes tegutsevad väljaspool Mulgimaad," selgitas Mulgi Kultuuri Instituudi juhataja Janne Järvelt.

Nii arutavad Mulgimaa teemadel murdekeele uurija, professor Karl Pajusalu, meediajuht Tiina Kaalep, majanduspublitsist Andres Arrak ning ajalooprofessor Mati Laur. Halliste põhikooli on täna oodata ligi sada külalist.

"Kutsutuid on nii Mulgimaalt kui kaugemalt, kes oma praegusele tegevusele võiksid lisada mulgi mõõtme ja seeläbi suurendada Mulgimaa haaret," ütles Arvo Maling. Need kaugemad külalised on näiteks Mulgimaalt pärit või sellega seotud, kuid ei pruugi igapäevaselt siin tegutseda. Vestlusest loodavad mulgid saada ka aimu, milline paistab nende kodukoht väljastpoolt.

Arvamusliidrite lõuna korraldajaks on Mulgi Kultuuri Instituut. Instituudi üheks eesmärgiks on Mulgimaa kui ühtse piirkonna arendamine ning kohaliku kultuuri hoidmine. Mulgimaa alla kuulub kokku 11 omavalitsust Viljandi- ja Valgamaalt.

Järgmine suurem mulkide sündmus on II Mulgi pidu, mis toimub 9. juunil Tõrvas.

Vaata ettekandeid otseülekandes SIIT.