Kasepää vallavalitsuse kultuuritöötaja Terje Paalitsa sõnul arvati, et paikkonnas võiks lisaks augustikuisele Kalevioja Kala- ja Veefestivali laadale teinegi üldrahvalik kaubandussündmus olla. „Tekkis mõte hakata korraldama kevadlaata, mille kaubad peaks huvi pakkuma aia- ja põllupidajatele, samuti käsitöösõpradele. Näiteks tänavusel laadal saab ka villa lõnga vastu vahetada."

Terje Paalits märkis, et huvi kevadlaadal kauplemise vastu on silmapaistvalt suur. „Viimastel päevadel helistatakse pidevalt ning soovitakse müügikohta reserveerida. Soovitav on etteregistreerimine. Võimaluse korral leiame aga ruumi ka laadapäeva hommikul saabunud kauplejatele," selgitas korraldaja. Kevadlaat toimub vallamaja naabruses asuval külaplatsil.

„Laadapäeval avab suvehooajaks uksed kollektsionäär Veronika Kookmaale kuuluv samovarituba. Kasepää rahvamajas saab vaadata näitust eesti rahvuslikust käsitööd. Lastele sisustakse aga väljak lustakate ja põnevate atraktsioonidega," rääkis Terje Paalits.

Laupäeva õhtutunnil algab Kasepää valla järveäärsel puhkealal tantsupidu, kus esinevad ansambel Swips ja Ervin Lillepea.