Kopliste kere peale seekord ei saanud, sest tal õnnestus edukalt kiivri külge pandud kaamera abil jäädvustada mõlemad rekordiparandused.

Eestlastest langevarjurid püstitasid Pärnu lennuväljal toimunud langevarjurite treeninglaagri Parasummer viimasel päeval kaks uut Eesti rekordit. Uus Eesti rekord, vabalangemises moodustatud 23-liikmeline kujund, saadi kokku viiendal katsel.

Reedel tehti neli rekordikatset 24-liikmelise grupiga, kuid kujundit kokku ei saadud. Ühe langevarjuri haigestumise tõttu tehti plaan veidi ümber ning laupäeval mindi püüdma 23-liikmelist kujundit. Kujund saadi laupäeval esimesel katsel kokku ning õhtuks saabus FAI kohtunikelt ka kinnitus, et sündinud on uus Eesti rekord.
Eesti rekord. Foto: Antti Kopliste

Eelmine rekord pärines aastast 2007 ning oli 18-liikmeline. Siis lõi rekordi püstitamisel kaasa ka Kopliste ise. „Mul mingit kahjutunnet küll ei jäänud, et nüüd uue rekordi püstitamisel ei osalenud," kinnitas Kopliste. „Kaameramehe töö oli mulle tähtsam. Kaameraga ei tohi teistele ette jääda ja peab seisma nagu kell. Samuti ei tohi liiga lähedale minna, sest siis ei pruugi kõik rekordipüstitajad peale jääda. Õhus tuleb võidelda õhuvooludega ja üldiselt on nii, et alles maal olles selgub, kas õnnestus kõik korralikult jäädvustada. Seekord õnnestus!"

Eesti naislangevarjurid tegid laupäeval esimese katsega ära ka kümnest naisest koosneva Eesti naiste kujundhüppe rekordi. Eelmine rekord pärines aastast 2010 ja tol korral moodustati kujund kaheksast naislangevarjurist.

Et saada paremini aru, kuidas kujund moodustub, vaadake videot, kus on näha vene naiste õnnestunud katset Moskva linna kohal. Tegemist on värske videoga. Kujundi moodustasid 88 naist: