Spordihull kukununnu

"Tabasalu poiss olen beebist peale. Lasteaias käinud seal, ka koolis," ütleb ta. Ahto sõnul oli ta koolis kukununnu. "Gümnaasiumi pidin lõpetama suurema pauguga.

Leppisime sõpradega kokku, et kui õppealajuhataja läheb korraks majast ära, tassime ta kabineti sisu koridori. Ehitasimegi tema kabineti koridori üles. Kui ta tagasi tuli, ei märganud esialgu midagi, läks tühja kabinetti," meenutab Ahto.

"Pani ukse kinni, kolme sekundi pärast tuli välja ja ütles: poisid! Tund kulus tagasitassimisele." Lemmikaine oli kehaline kasvatus, ka ajalugu. "Kunst oli ka ja sellest sai töö - graafiline disain," räägib ta.

Ahto oli veendunud spordipoiss, pühendunud korv-, sulg-, võrkpallile ja tennisele.

"Pallivisetes olen Eesti kergejõustiku meistriks tulnud," sõnab ta. Kes Ahtot tantsimas näinud teab, et see on tal veres. Visuaalselt nauditavad keerukad trikid on need, mis Ahtot köidavad.

Koolikoridor puhtaks

"Kergejõustik andis hea põhja mu füüsilistele võimetele," ütleb ta. Peo- ja rahvatantsuga tegelenud poissi huvitas breiktants. Videotest nähtud trikke harjutas ta sõpradega koolis. "Talvel nühkisime põrandat koolikoridorides, suvel harjutasime murul. Meil oli trupp Sleepwalker (e.k. uneskõndija), võitsime Koolitantsul kolm aastat järjest," jutustab Ahto.

Hip-hop tuli noore treeneri ellu hiljem. Praegu treenib Ahto lapsi kolmes stuudios ning Tabasalu ühisgümnaasiumis.

"Tabasalus on huvialaring, seal pole ma treener, vaid õpetaja," naeratab ta ja räägib, et breik hoiab treeningul väga innukaid, kes ei karda kergeid vigastusi. Trikke proovima hakanud lapsed avastavad, et ka haiget võib saada, ning mõnikord sinnapaika asi jääbki. Treenimisele sekka loob Ahto tantse.

"Minu praegune kirg on luua tantsutrupile midagi visuaalselt hämmastavalt ilusat, mida vaadates inimesel tekivad külmavärinad," kirjeldab Ahto ja unistab sellest, et tulevikus oleks tal oma tantsustuudio. "Praegu on minu prioriteet pere, minu aasta ja kolmekuune tütar."

Üks paljudest Ahto keerukatest trikkidest, mida ta ometi mängleva kergusega esitab.  Foto: Regina Lilleorg

_________________________________________________________________

Ahto Pääsik

  • Sündinud 8. märtsil 1987. aastal.
  • Kasvanud, õppinud ja kooli lõpetanud Harku vallas Tabasalus.
  • Ahtol on mitmeid andeid: joonistamine, tantsimine, tantsude loomine.
  • Ütleb, et armastab sõbralikku huumorit, tal on avatud süda ja romantiline loomus.
  • Töötab graafilise disaini erialal.
  • Treenib lapsi ja noori Tabasalus, ka Tallinnas mitmes tantsustuudios, õpetab breiki, hip-hoppi.
  • Temast saab rohkem teada aadressil www. ahtopaasik.com.