Õunamahla tegemine oligi sedakorda kahe naabri ühine ettevõtmine, kus ka Saue linn ürituse edukaks läbiviimiseks oma toetava õla alla pani. Nii oligi kõigil sauekatel võimalus vähese vaeva ja soodsa hinnaga oma õunad mahlaks konverteerida. Hiiumaa näitsik Triinu Schneider oli selgi aastal oma õunamahlakombainiga platsis ja rahmeldamist jätkus tal suisa kaheks päevaks.

Mahlapressi ahne kolu muudkui neelas õunu ja mahla voolas ojadena ning kahe päeva tulemus oli muljetavaldav - kaheksast tonnist õuntest sai purkidesse-tünnidesse ligi 4000 liitrit värsket õunamahla. Kel mahlategu tehtud, sai minna laadale uudistama. Müügil olid sügisesed aiaannid, ehted, käsitöö.

Kes soovis, sai endale varuda talvekartuli, osta sibulavaniku Peipsi äärest ja leiva peale suitsusaunas suitsutatud sinki-vorsti. Kel käed-jalad külmaõrnad, soetas endale soojad koeravillased sokid ja kindad ning kui kodusisustamine käsil, võis suisa mööblikoormaga koju sõita. Koorma otsas lisaks veel naisele ostetud tikanditega kleit, hunnik raamatuid ja palju muud põnevat.

Suured tänud Saue linnale ja vallale, et selline asjalik ja elanikele vajalik projekt toimuma sai. Loodame, et ka edaspidi teevad naabrid huvitavaid ühisprojekte, millest saavad osa nii Saue linn kui vald.

Kohtumiseni Vanamõisa Õunamahlapeol 21. septembril 2013.