Nüüd on aga asjad veelgi hullemaks läinud. Tipptunnil kell 8 hommikul, mil koormus Ülesõidu tänaval on kõige suurem, on raudtee ülesõit kinni tervelt 16 minutit (kui mitte rohkem, sest jõudsin juba autode sappa). Saba ulatub kaugemale kui Ülesõidu ja Koidu tn ristmik, kuid mis veelgi hullem, see halvab kogu Keila kesklinna liikluse.

Linnavalitsus peaks probleemist teadlik olema, sest piisab vaid aknast välja vaadata, et näha, mis toimub. Miks midagi ette ei võeta?

Kas tõesti ei ole võimalik vagunitega manööverdada öisel ajal või mõnel muul ajal? Kas tõesti on Eesti Raudtee tegemised tähtsamad Keila linna kodaniku heaolust? Ma ei mõista, miks selle probleemiga ei tegeleta? Kui tehniliselt ei ole võimalik tõkkepuud õigesti reguleerida nagu see toimub Nõmme jaamas, siis pange sinna inimene, nagu vanasti, kes tõkkepuud ülesalla liigutab.

Kui ma peale tõkkepuu tagant pääsemist Ülesõidu tänavale 8 minuti pärast tagasi jõudsin, oli autode saba Ülesõidu tänaval ikka veel Tähe tänava ristini. See teeb liiklust takistavaks ajaperioodiks 24+ minutit, kas Teie tõepoolest ei leia, et seda on üldse liiga palju?

Ma ei tõstaks häält ja kannataks tõenäoliselt edasi, kui see oleks juhtunud esimest korda. Nädala jooksul on see vähemasti juba teine kord.

Loodan, et linnakodaniku heaolu ei ole linnavalituse liikmetele ükskõik, vaid see probleem saab lahendatud. Vahepeal aga hakatakse sellest probleemist ka rääkima ja hoitakse linnakodanikku probleemi põhjustega kursis."

Kirjale vastas Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase:

 „Nimetatud episoodid on seotud raudtee kapitaalremondi töödega ja tööde ettevalmistamisega Keila piirkonnas.

Tehnoloogiliselt ega logistiliselt ei ole võimalik raudtee kapitaalremondi töid planeerida ilma kõnealust ülesõitu tavapärasest pikemaks sulgemata.

Oleme võimaluste piires arvestanud kohalike elanike huvisid, kuid paraku on mainitud ülesõit siiski vajalik jaamas toimuvate tööde tõttu sulgeda kuni kolmel hommikul nädalas. Riigi esimene prioriteet on tipptundide reisirongiliikluse tagamine ning raudteed on võimalik remontida tipptundide vahelisel ajal ning vajalikud ettevalmistused Keila jaamas jäävad sellest sõltuvalt hommikusele tipptunnile.

Oleme Lääne-Harjumaa kohalikke omavalitsusi eelnevalt projekti tööde iseloomust ja nendega kaasnevatest probleemidest teavitanud.

Tänavu kestavad remonttööd sõltuvalt ilmast kuni kuu lõpuni, soodsama ilma korral ka kauem.

Eesti Raudtee palub mõistvat suhtumist, sest raudtee kapitaalremondi tööd on vajalikud ette valmistamaks uute rongide liinidele tulekut ja loovad eelduse kiiremaks, mugavamaks, turvalisemaks ja tihedamaks rongiühenduseks. Vabandame ajutiste ebamugavuste pärast.

Ülesõidu tänava raudteeülesõitu raudtee kapitaalremondi raames uuendada pole plaanis."