"Ega Facebook ise ei ole ohtlik, aga seal toimetavad inimesed küll," selgitas Kross. Kross nentis, et inimesed ei taju tegelikult, kui võimas on võrgustik ja kuidas selle abil saab inimese saatust ja tähtsaid otsuseid mõjutada. "Näiteks, kui mina omal ajal koolis lõin akna jalgpalliga katki, siis sain karistada ja kõik," rääkis luureanalüütik. "Täna võib lapsepõlve pahateo taskutelefoniga üles võtta ja aastaid hiljem seda sinu vastu kasutada. Nüüd ei räägi ma enam süütust jalgpallist... Mõelge milliseid sündmusi teie elust on salvestatud, ja kas te soovite, et ka aastakümneid hiljem saaks neid rahvale näidata ja arvutivõrgus levitada?"

Kas internet muudab aga spioonide füüsilise kohalolu mõttetuks? On ju räägitud, et Tallinn on tänapäeval tähtsamate luurete residentide asupaik. "Kõiki nüansse ei saa võrgus lahendada. Järelikult - Tallinnas võib ikka erinevate riikide spioone kohata."

Tehnika areneb aga omasoodu edasi. "Varsti vaatad telefonist vajaliku inimese fotot ja saad teada kogu ta tausta," ütles Kross.

Loe pikemalt ajalehest Kuulutaja.