Veel üleeile saatis ta majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ning Saare maavanemale kirja, milles seadis alates eilsest küsimärgi alla ohutu regulaarlennuliikluse jätkamise Pärnu - Ruhnu - Kuressaare lennuliinil.

"Kolmapäeva pärastlõunal andis Kuressaare lennujaam välja ametliku teate Kuressaare ATS/MET üksuse (lennuliiklus- ja meteoteenindus) tööaegade muudatuste kohta ning on kehtivad aasta lõpuni," osutas Ülo Mell kirjas. "Hämmastab asjaolu, et ATS/MET üksuse lahtiolekuajad ei lange ühelgi juhul kokku Ruhnu lennuki teenindamiseks vajalike aegadega. Katmata on nii lennugraafiku järgsed plaaniliste lendude teenindamise ajad, kui ka ilmaoludest tulenevad võimalikud lennuplaani muudatused. Võib öelda, et kellaaegadel, kui lennureeglitest tulenevalt saab üleüldse toimuda liiklus Ruhnu lennuliinil, on Kuressaare ATS/MET üksus 100% suletud."

Ülo Mell viitas, et Kuressaare ATS/MET üksuse puudumisel ei ole mõeldav ohutu Ruhnu ja Kuressaare lennuväljade kasutamine regulaarreiside korraldamisel. "Õhusõiduki kapten saab vaid erandkorras, väga heade ilmastikuolude korral, võtta vastu otsuse lennuliiklusteeninduseta lennuvälja kasutamise kohta," seisab kirjas. "Praegusel aastaajal tähendab see suurema osa planeeritud lendude ärajäämist. Palume Teie kaasabi mõjutamaks AS Tallinna Lennujaam Kuressaare lennujaama operatiivtöö eest vastutavaid isikuid arukate otsuste tegemisel, muutmaks lennujaama tööaegu suunas, mis teeksid võimalikuks ohutu lennuliikluse korraldamise Pärnu - Ruhnu - Kuressaare lennuliinil."

Loe portaalist saarlane.ee, kuidas olukorrale lahendus leiti.