Elame pidevate muutuste ja arengute sees. Nii meie, omavalitsused, kui ka riigivõimu teostajad, peame leidma parimaid lahendusi muutuvatele olukordadele - rahvastiku vähenemine, ränne linnapiirkondadesse, arutelu tehtud investeeringute mõttekuse (mõttetuse) üle...

Kas oleme kusagil viltu planeerinud, pole piisavalt panustanud ettevõtlikkuse ja ettevõtluse arendusse? Ükskõik kui tugevad on meie tugisüsteemid -kultuurikorraldus, sotsiaalhoolekanne, haridusvõrgustik - inimesed vajavad töökohti, mis võimaldavad toita peret ja elada väärikalt igas Eestimaa paigas. See on tõsine mõttekoht, kuidas leida koostöös lahendusi Eesti maaelu väärtustamiseks.

Vaatamata rasketele aegadele tahan tunnustada meie ettevõtjaid, kes sel aastal hoolimata raskustest on suutnud säilitada töökohti, laiendanud tootmist ning loonud uusi majutuskohti.

Valla asutused, vallavolikogu ja vallavalitsus on tulnud kenasti toime igapäevaeluga ja võimaluste piires ka arendustega. Paigalseisu pole meie vallas olnud ei kunagi. Alati on tore vallas vastu võtta külalisi ja öelda uhkusega - meie inimesed on tublid.

Head vallaelanikud - soovin teile kõike head! Võib vaid unistada, et alati kõik laabub lihtsalt. Paratamatult on meie teel takistusi ja probleeme, mis tuleb ületada ja eks neist ka õppida. Öeldakse ju, et iga raskuse ületamine annab uue kogemuse elus. Ju neid siis on vaja.

Ja ega kellelegi meist ole pandud rohkem turjale, kui kanda jõuame... Üksteisemõistmise ja probleemidele lahenduse otsimisega saame koos paremini edasi. See pole eriti kerge, aga ometi eesmärk püüdluseks.

Oleme uhked oma valla üle ja elame teadmisega, et koos suudame palju nii täna kui ka homme. Hoolime oma kodukandist, oleme toimekad ja ärgem laskem end heidutada, kui vahel kõik tundub halvimast halvim.

Jõulurahu südamesse, lähedaste ja sõprade armastust teie ümber - selleta on külm ja kurb.

Kindlasti on meil kõigil ees veel midagi väga väga ilusat, mida tasub oodata!

Olen selles täiesti kindel.