Eestimaa ei saa kunagi valmis ja arengud, nüüd juba suurvallas jätkuvad igas kandis mõistlikkusest ja vajadustest tulenevalt ja ikka selle eesmärgiga, et meie inimestele oleksid teenused pakutud ja inimesed tahaksid siin elada. Unistus on see, et maaelu - kui kõige loomulikum eestlase eluviis - jätkub. Eks selle nimel oleme me tegutsenud kõik eelnevad aastad ja usun, et mitte halvasti.

Teine tähelepanu vääriv tõsiasi on see, et meie viimane suurem investeering siin vallas on suunatud otseselt INIMESTE HEAKS, TÄPSEMALT INIMESTE HEAKS, KES VAJAVAD ANTUD AJAHETKEL TOETAMIST. Ärgem kujutagem ette, et meist keegi saab siin ilmas kogu oma elu elada, ilma abi ja tuge vajamata. Iseasi on see, kes seda osutab ja kus seda tehakse.

See ühiskond ja kogukond on jätkusuutlik, kes hoolib kõikidest oma inimestest, on abivalmis ja toetav. Siit loogika - Paistu vallas hoolitakse oma inimestest.

AITÄHH kõigile Paistu valla inimestele, kelle rahakotist on investeeritud meie uusehitusse 150 924 eur, aitähh volikogule, kes nõustus valla arengukava muutmisega ja sotsiaalhoolekande kaasaegse arenduse ideega - viimase võimaluseni peab olema inimesel oma kodu, kus teda vajadusel aidatakse.

Sel juhul säilib inimese elujõud, oskused ja majanduslikult on see odavam inimesele endale, omavalitsusele ja perekonnale. Selles majas on 16 korterit - 4 liikumistakistusega inimestele, kaks kahetoalist ja 10 ühetoalist.

Paistu moodi on olla nii säästlik kui võimalik ja samas pakkuda maksimaalselt elanikule tema suutlikkuse piires.

Majas asub ka sotsiaaltöö keskus, kus toimub täna ja tulevikus sotsiaaltöö ja on peal hoolitsev pilk meie kandi inimestel hällist hauani.

Päevakeskus on avatud keskus kõigile inimestele. Siis täidab sotsiaaltöö oma eesmärke, kui tegeleme üha enam ennetava tegevusega, et vähem tagajärgi likvideerida. Lisaväärtust loob kõrval asuv hoone, kus on raamatukogu ja saun. See on üks kompleksi osa.

Lõpetuseks kasutan võimalust veelkord tänada kõiki elanikke, volikogu, vallavalitsust ja valla ametnikke. Olen uhke Paistu valla arengute üle valla loomisest, alates 19.detsember 1991 ja arvan, et õigustatult ja loodan, et sama tunnete kõik - meie inimesed.

Niisiis asja juurde: Projekti kavandamine algas 2009, mil esitasime eeltaotluse Siseministeeriumi avalike teenuste arendamise programmile, soovides juba siis ehitusajaks 2012. Meie taotlus rahuldati ja põhitaotlus läks teele 2011 detsember. 2011 toimus ka projekteerimine ja põhitaotluse ajaks oli läbi viidud avalik hange, kus hoone maksumuseks kujunes 634 366 eur. Projekteerimise hind oli 24 209 eur-i Tänan Siseministeeriumi ja EAS esindajat Raivo Toomi, meie koostööpartnereid, maavalitsust meie taotluse rahastamisel.

Suured tänud Viljandimaa omavalitsustele, kes küll püüdsid esialgu väita, et mis hooldekodu see Paistu jälle ehitab, kuid lõpuks said aru, et iga maja kus toetatavad inimesed elavad, ei ole hooldekodu.

Tänan

Projekteerija
AS EKE Projekt

Ehitaja:
AS RISER EHITUS
INNAR KÕVASK,
MIKK LEND

Ehitusjärelvalve
AS TELORA
VALTER NAPRITSON
VÄINO KALMANN