Kohalike inimeste arvamus on, et lageraiet sellel langil teha ei tohi, tuleks teha aegjärkne raie. Langil kasvavad valdavalt nooremad kuused ning ühes osas männid.
 
Külaseltsi sõnul väheneks mürakaitse kadumise ja küla välimuse halvenemise tõttu küla ainukese tööandja, Mustjõe kõrtsitalus tegutseva puhkekeskuse atraktiivsus ning elanikud kardavad sellest tulenevat turistide arvu langust.

"Langi suurus, muuseas, on marginaalne, vaid 2,5 ha, kuid meie jaoks asukoha poolest tähtis. RMK peab tegutsema riigi huvides. Metsaspetsialist on välja arvutanud, et riigi saadav tulu sellelt langilt raiete korral on 350-500 eurot kuus. Langi kõrval tegutsev Mustjõe Talu OÜ toob iga kuu kordades suuremat tulu riigile makstavate maksude näol," ütles Mustjõe külaseltsi juhatuse liige Evika Eljas.

RMK ei taha lageraiest loobuda?

"Riigimetsa hea metsamajanduse tavas" on lageraie kohta öeldud veel: "Raiete planeerimine omab suurt tähtsust, kuna lageraie on väga tugevat keskkonnamõju omav metsamajanduslik võte. Samuti  arvestame järjest tugevneva avaliku arvamusega, mis sageli taunib lageraiete läbiviimist."

Mustjõe külaseltsi arvates ei taha RMK tegelikkuses mingil juhul lageraiest loobuda:

"Koosolekul ütles Andrus Kevvai, et RMK teostavatest raietest 95% on lageraied. Ta ütles, et RMKl ei ole võimsust neid täiskasvanud puid sellel langil ühekaupa välja võtta. Pakkusime välja omapoolse kompromissettepanekuna, et leiame ise võimaluse täiskasvanud mändide maharaiumiseks antud kinnistul, st teeme aegjärkse raie. Sellele me otsest vastust ei saanud. Rõhutasime, et ei soovi takistada riiki metsa majandamisel, kuid sellel langil soovime lageraiet vältida," selgitas Evika Eljas.

Koosolekul lepiti kokku, et külaselts saadab omapoolsed ettepanekud RMKle kirjalikult.

RMK piirinaaber on ka välja pakkunud, et teeb kõnealuse 2,5 ha osas RMKga maakasutuslepingu, näiteks rendiks vms, kui see aitab lageraiet vätida. Ka sellele ei ole veel RMKst vastust saadud.

"Praegu tundub, et RMK võtab jõuga selle metsa maha, sest neil on selline tööplaan. Jõuga saaksime me RMKd takistada küll, kuid see jääb viimaseks võimaluseks," ütles Evika Eljas.