Keskkonnaministeeriumi asekantsler Andres Talijärv andis eelmisel aastal jahimeestele korduvalt teada, et kui enne 1. märtsi uut jahiseadust ei kinnitata, siis neis 64 piirkonnas jahitegevus peatub. „Hiljuti said riigikogu liikmed asekantslerilt kirja, millest selgus, et ministeerium on teinud kannapöörde ja asunud seadust uuel moel tõlgendama. Sellise õigusselgusetusega ja nihilismiga ei tohi leppida,“ kinnitas Randver.

Täna arutas riigikogu keskkonnakomisjon viie saadiku algatatud eelnõu, mis seadustamise korral lõpetaks jahinduses valitseva korralageduse ja annaks jahimeestele kindlustunde. Jaanuari keskel esimese lugemise läbinud opositsiooni ühine eelnõu pikendab jahipiirkondade ümberkorraldamise tähtaega. „Meie pakutud lahendus võimuliidu saadikutele paraku ei sobinud,“ lausus Randver.

Randveri sõnul on probleemil ka rahaline külg, sest üleval on oht, et määramatuse tõttu jäävad riigieelarvesse laekumata jahipiirkondade kasutusõiguse tasud.

Olukorra lahendamiseks on erinevad jahimeeste organisatsioonid pöördunud oma õiguste kaitseks keskkonnaministeeriumi vastu kohtusse.