Motokrossi rada ise on aga Võrumaale kohaselt kupliline - hüppeid ja kurve on rohkem ja enamgi veel. Hallis olevat mürafooni ei anna aga võrreldagi müraga sarnastel võistlustel välitingimustel. Et kõik oleks täiuslik, vajutavad noored, uljad sportlased stardijoone taga gaasile. Eks see aita välja selgitada, kelle masin teeb võimsaima möirge.

Lipp langeb. Ainult muda lendab. On tihe rebimine - kes keda, seejuures silmas pidades, et kukkumist ei tuleks. Käes on päeva võimsaim sõit - rajal on MX open klassi sõitjad ehk lihtsalt öeldes kõige suuremad, kiiremad ja tublimad.

"Väga hea sõit oli," teatab ajavõturuumi sisenenud Olev Puldre. Temagi poeg oli täna rajal ühes  83 osavõtjaga 13 maakonnast. Mille järgi aga otsustada, et sõit oli hea? "Hea sõit on siis, kui on põnevust, kui tekivad paarid, kes omavahel rebivad," seletab Puldre suure entusiasmiga.

Tema pole ainuke, kel silmad säravad. 11 aastat motokrossi sõitnud, lootust andev ja andekas noor sportlane Karel Kutsar (16) võitis MX2 klassi ära. "MX Open jäi mul tegelikult natuke kripeldama, sest ma tegin kurvis vea ja lasin konkurendi mööda," märgib Kutsar. Lõpuks tuli tal leppida kolmanda kohaga.

"Nende võistluste juures ongi see tore, et need pole meistritiitli peale," kommenteerib võistluspäeva Adrenalina Arena projektijuht Reet Lulla. "Siia on inimesed lihtsalt üle Eesti kokku tulnud ja teevad oma sõitu," räägib Lulla. Ta tunnistab ausalt, et algul tundis ta muret, kuidas võistlused lähevad. "Meie jaoks oli siis palju osavõtjaid, aga õnneks läks kõik plaanipäraselt," on Lulla rahulolev.