Kahjuks üllatas mind oma puudulike teadmistega riiklike maavarade temaatikas keskkonnaministeeriumi esindaja Timo-Mati Päll. Ei olnud tal aimu riiklike maavarade olemasolust tingitud piirangutest omavalitsustele ja elanikele, ei teadnud ministeeriumi esindaja ka ehituspiirangutest.

Jätkuvalt räägiti 50%-lise kaevandusõiguse tasu laekumisest kohalikule omavalitsusele, mida pole juba alates 2009. aastast. Käesoleva aasta alguses jõustunud seadusemuudatustest polnud ta kuulnudki. Ja selliste teadmiste tasemega inimesed otsustavad meie tuleviku üle! Tema enda väitel teeb seda küll ministeeriumi poliitiline juhtkond.

Rasketele teemadele vaatamata soovin kõigile päikselist kevadet!

Olgem rõõmsad ja nautigem tärkava looduse ilu!

Õiendus: algselt ajalehes Sõmeru Sõnumid ilmunud vallavanema veergu sattus kahetsusväärne viga. Artiklis nimetatud keskkonnaministeeriumi esindaja Mariliis Sau ei viibinud Toolse-Lääne lubjakivikarjääri keskkonnamõju hindamise aruande avalikul arutelul ja teda avaldatud kriitika ei puuduta. Kohal viibis keskkonnaministeeriumi teine töötaja. Eestielu.ee on nimetatud vea artiklis korrigeerinud ning vale nime tagantjärele eemaldanud. Siiras vabandus Mariliis Sau ees!