Raidali sõnul soovis ta avaldada lehe järgmises numbris kirjutise 21. märtsil toimuva vallavolikogu istungi asjus, kus on päevakorras revisjonikomisjoni esimehe ja aseesimehe umbusaldamine, kuid lehe toimetaja Arvo Saal keeldus artikli vastuvõtmisest, põhjendades seda ülaltpoolt tulnud korraldusega.

„Mulle öeldi, et tegemist olevat valimiskampaaniaga," on Raidal hämmingus. „Kas see tähendab, et ajaleht ei tohi enam tõde avaldada? Kuidas on sellisel juhul revisjonikomisjonil üldse võimalik avalikkust vallavõimu rikkumistest teavitada, kui sellest lehes kirjutamine ära keelatakse?" küsis Raidal.

„Mingit valimiskampaaniat praegu pole," rõhutas Raidal. „See kirjutis on kaitsekõne demokraatiale, aga selle avaldamine keelati kõrgemalt poolt ära. See näitab, et Reformierakonna ja tema kaasajooksikute võim on Otepääl agoonias. Nad on paaniliselt hakanud kartma tõde ja avalikustamist. Täpselt nagu NLKP 1980ndate lõpus."

„Eriti kurvaks teeb mind see, et Otepää Teataja on kunagi minu enda poolt asutatud ajaleht, Otepää, Palupera, Puka ja Sangaste elanike erapooletuks informeerimiseks," lausus Raidal. Nüüd on aga Otepää kandi keskne häälekandja allutatud võimupoliitikute räigele tsensuurile.

Raidali sõnul tuleb Otepääl taastada demokraatia ning sõnavabadus, mille eeltingimuseks on saamahimuliste, korrumpeerunud ja ringkäenduses osalevate saadikute lahkumine volikogust. „Alles siis on võimalik Otepääl taastada normaalne ettevõtluskliima ja avada investeeringuteks väravad, mis viimased aastad lukus on olnud."
_______________________________________

Kommenteerib Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova:

Jaanus Raidal pöördus Otepää Teataja toimetusse sooviga avaldada veebruarikuu Otepää Teataja numbris oma valimisliidu avaldus, mida ta plaanis esitada volikogu istungil. Lehe trükkiminekuks polnud volikogu istung veel toimunud. Otepää Teataja toimetaja pakkus, et sama avaldus võiks ilmuda lehe järgmises numbris. Paar päeva enne järgmise numbri trükkiminekut saatis Jaanus Raidal toimetusse pika loo teistel teemadel. Kuna Otepää Teataja ilmub sel kuul 3-nädalaste vahedega, siis on leheruum väga piiratud. Otepää Teataja toimetaja sõnul pakkus ta Jaanus Raidalile võimalust avaldada see lugu lühendatult ja loos puudutatud isikute kommentaaridega, millest Jaanus Raidal aga keeldus. Täispika loo ja kommentaaride jaoks polnud lehes enne trükkiminekut aga enam ruumi.

Otepää Teataja on nelja valla - Puka, Palupera, Sangaste ja Otepää valla ühine infoleht. Otepää Teataja sisu paneb kokku lehe toimetaja koos vallavalitsuste esindajatega. Väljaandjad ei soovi, et Otepää Teatajast saaks arveteklaarimise koht, nelja valla omavalitsusjuhid on lähiajal kogunemas, et arutada läbi poliitilise sisuga artiklite ilmumise põhimõtted. Enne kohalike omavalitsuse volikogu valimisi antakse välja valimiste erinumber, kus kõikidel kandideerivatel erakondadel, valimisliitudel ja üksikkandidaatidel on võimalik esitada oma valimisplatvorme. See ei tähenda, et kriitilisi ja kitsaskohtadele viitavaid artikleid ei tohi avaldada. See peab aga toimuma arvestades kindlaid reegleid ja head ajakirjandustava.