Riigikogu maaelukomisjoni liikmed valmistasid Maamessil köögiviljatoite
Maamessil tutvustasid täna mitmed riigikogu liikmed messikülalistele põnevaid ja maitsvaid köögiviljatoite. Inara Luigas valmistas kapsarulle köögiviljatäidisega ja hernepasteeti ning Ester Tuiksoo ja Aivar Kokk küpsetasid aedviljarooga juustukastmes. Aasta põllumees 2012, EPKK aiandustoimkonna ja Grüne Fee juht Raivo Külasepp valmistas kanafileesalatit värskete köögiviljadega.
Laupäeval, 20. aprillil kell 14 seovad aga kokapõlled ette Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar ja Tartumaa Põllumeeste liidu juht Jaan Sõrra. Nemad küpsetavad Brüsseli porgandirõngast vutisüdametega. Kõiki külalisi assisteerib restorani Mekk kokk Nikita Ulitin, kes mõlemal messipäeval ka ise oma kokakunstil särada laseb. Nii et põnevat ja avastamisväärset jagub igaks messipäevaks. EPKK jagab messikülalistele köögiviljaroogi tutvustavaid trükiseid ja põnevate retseptidega köögikalendrit Aastaring aias.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on Maamessil korraldamas värsket köögivilja tutvustavat stendi, mille eesmärk on soodustada köögiviljade tarbimist Eestis. Stend on üks osa Euroopa Liidu, Põllumajandusministeeriumi ja EPKK poolt rahastatavast kolmeaastasest puu- ja köögivilja tarbimise edendamise programmist.
Uuringute andmetel tarbib Eesti elanik praegu keskmiselt 347g köögivilja päevas. Seda on aga toitumisteadlaste arvates liiga vähe. Muidugi jääme alla ka euroliidu keskmisele, sest lõunaeurooplastel on juba traditsiooniliselt palju mitmekesisem ja rikkalikum köögiviljalaud.