Konkursi eesmärk on innustada omanikke korrastama oma kinnistuid ja seeläbi aitama kaasa Viiratsi valla territooriumi meeldivamaks elamiskohaks muutmisele. Konkurss viiakse läbi Viiratsi vallavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni ning vallavalitsuse eestvedamisel. Võitnud kinnistu ei saa osaleda konkursil uuesti enne kolme aasta möödumist. Hindamiseks moodustatakse kolme- kuni viieliikmeline komisjon, mis külastab kõiki konkursile nõuetekohaselt esitatud kinnistuid. Kinnistute külastamine hindamiseks toimub omanikuga kooskõlastatult.

Konkursi kandidaate võivad esitada kõik soovijad. Üks kinnistu võib sobivuse korral kandideerida ka erinevates kategooriates. Kandidaadid tuleb esitada Viiratsi vallavalitsusele kirjalikult või kirjalikku taasesitamist võimaldaval viisil hiljemalt 23. maiks. Kandidaadi kohta peavad olema esitatud kinnistu nimi ja aadress, omaniku või esindaja nimi ja kontaktandmed, konkursi kategooria ja ettepaneku lühipõhjendus, esitaja nimi ja kontaktandmed ning kinnistu omaniku nõusolek.

Konkurss toimub kolmes kategoorias. Hinnatakse pereelamuid, korterelamuid (kaks ja enam korterit) ning ettevõtteid, mida ei rahastata riigi ega kohaliku omavalitsuse eelarvest.

Pereelamute kategoorias toimub hindamine kuues piirkonnas: Viiratsi alevik, Viiratsi piirkond (Vardja, Mäeltküla, Kibeküla); Vana-Võidu piirkond (Vana-Võidu, Verilaske, Ruudiküla); Uusna piirkond (Uusna, Kuudeküla, Saareküla, Tusti, Vasara); Tänassilma piirkond (Tänassilma, Surva, Vanavälja, Tõnuküla, Mähma) ja Valma piirkond (Valma, Rebaste, Ridaküla, Loime, Jõeküla).

Korterelamute ja ettevõtete kategooriates toimub hindamine kogu valla kui ühe piirkonna ulatuses.

Hindamisel arvestatakse kujunduse otstarbekust, hoone(te) ja väikevormide sobivust ümbritsevasse keskkonda, korrastatust ning stiilsust.

Korterelamu hindamisel arvestatakse teostatud uuendusi, rekonstrueerimisi, üldist korrastatust ja haljastust ning laste arengut ja ühistegevust soodustavate tegutsemisvõimaluste (mänguväljak, sportimisvõimalused jms) olemasolu. Ettevõtete hindamisel arvestatakse nende üldist väljanägemist ning kooskõla ümbritsevaga.

Täpsem info telefonil 435 0555.Konkursi statuudi leiab Viiratsi valla kodulehelt.