Edasi läksime miniloomaaia asukaid vaatama. Aastaid oldi hädas ruuminappusega, kuid nüüd asub minizoo endises postkontori pakimajas. Pärnu minizoo on Eestis ainulaadne.

Nii mõnigi seal elutsev madu on selline, keda teadaolevalt pole mitte üheski teises Euroopa terraariumis. vKokku on kollektsioonis 60 liiki roomajaid. Loomaaia peremees Peeter Põldsam jutustas naljakaid lugusid oma hoolealustest.

Loomaaia kõige tuntum elanik, Niiluse krokodill, harjub pikkamisi oma privaatbasseiniga. Saime uudistada püütoneid, roheleeguane, erinevaid kilpkonni, tarantleid ja rästikuid.

Lapsed esitasid onu Peetrile ohtralt küsimusi, millele nad said ka vastuse. Uskumatu, et isegi noorema rühma lapsed ei kartnud madusid!

Järgmine sõit toimus meil Endla teatrisse vaatama etendust "Tiiger, tiiger", mis sai teoks heategevusprojekti "Aitan lapsi" toel. See lavastus on kokku pandud Donald Bisseti lastelugudest ja mõeldud just lasteaia noorema rühma lastele. Siinkohal tänan lapsevanem Grete Ventselit, kes abistas meid transpordi osas.

Üllatus oli suur, kui sain teate, et ka muusikalile "Shrek" võimaldati heategevusprojekti toel lastele tasuta piletid. Maailmakuulus koguperemuusikal põhineb Ameerikas sündinud fantaasiarikkal animafilmil. See on humoorikas ja südantsoojendav lugu rohelisest sookollist, kes oma sõbra eesliga asub päästma printsess Fionat. Etenduses on palju muinasjutulisi äpardusi, rohkelt tantsulist liikumist ja loomulikult muusikat. Etenduse sõnum on: õnnelikuks saab see, kes julgeb jääda iseendaks.

Tallinnas käik pakkus Päevakoertele põnevust mitmel moel: sai uudistada suurt Nokia kontserdisaali, näha orkestrante ja dirigenti, avaras fuajees oli lastel võimalus etenduse vaheajal ringi silgata. Lahke administraator lubas meil kaasavõetud eine kohvikus ära süüa. Ka sarvedega sõidukite (trollibussid ja trammid) nägemine oli paljude laste jaoks uudne elamus, kuna mõni laps oli neid varem vaid pildilt näinud.

Mida rohkem lastega käia huvitavates paikades, seda enam õpivad nad teiste inimestega arvestama, viisakalt käituma ning nende silmaring laieneb.

Märtskui teatrikuu õigustas end igati. Nüüd aga igatsevad lapsed juba rohelisele murule keksima minna, putukaid uurida ja saabuvaid rändlinde tervitada.

Päikest põue kõigile!