Talv - esimene kahvatu täht, on õhtu jaanuar, tuhksõreda taeva all.

Sula - juba alati märtsis, juba lõhnavad teed - kevad. Suvi- liiv laulab luidetel, kesk nurmi mu kodu, putked õitsevad ja taevaserval pilved.

Sügisidüll- lumepuu, ei ole algust ega lõppu, mulla ja päikese pärast.

Õhtu teist poolt vedasid Eeva ja Villu Talsi - kaks noort, energilist, laialdaste oskuste ja teadmistega pärimusmuusikut. Eeva on õppinud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias pärimusmuusikat ning jätkab magistriõpet Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias pärimusmuusika- interpreedi erialal. Ta on end täiendanud Rootsis Göteborgi Ülikoolis maailmamuusika osakonnas. Mängib viiulit, hiiu kannelt ja laulab mitmes ansamblis.

Kontserte on antud nii Eestis, Soomes, Rootsis, Saksamaal kui ka Inglismaal.

Villu on aga pärimusmuusikaga tegelenud juba poisikesest peale, õppinud mängima mandoliini ja kitarri ning võtnud osa ETNO laagritest.

Kasulikud oskused on ta omandatud TÜ VKA jazzmuusikat õppides. Hetkel õpib mandoliini EMTA- s ning 2012.a sügisest õpetab seda pilli mängima üliõpilasi TÜ VKA- s. Ka tema kuulub erinevate ansamblite koosseisu, kus mängib mandoliini ja kitarri. Koos viivad nad läbi rahvuslikke õhtuid, kus tutvustatakse Eesti pärimusmuusikat ja tantse nii kohalikele elanikele kui ka väliskülalistele.

Pärimuslikke ja levinumaid seltskonnatantse ning mänge tutvustati meilegi.

Nende õppimise ja tantsimisega said peol osalejad väga hästi hakkama. Tantsusammud selged, tantsiti rõõmuga ja lustiga neid Eeva ja Villu pillide saatel. Peale tantsimise saime tutvuda erinevate pillidega ja laulda üheskoos regilaule.

Eraldi etteaste oli meeslauljatel, kes esitasid Villu juhendamisel regilaulu naisevõtust- selle rõõmudest ja muredest.

Oli üks meeleolukas ning lõbus õhtu tänu läbiviijatele ja osalejatele!