Delfi proovis ühendust saada ka Karjaküla farmiga, et uurida kohapeal lähemalt, milline vaatepilt avaneb.

Farmi külastama aga ei õnnestu pääseda: farmi kontakttelefon ei vasta ning kohapeal öeldakse, et pole vaja võõrastel ligi pääseda ning juhataja kontakti samuti ei saa. Nii jääb Delfil tabamata ka karusloomafarmi juht Anatoli Mustonen, kes on seni hoidnud igasugustest kommentaaridest meediale.

Pilt, mis aia tagant avaneb on nukker. Ühtegi ettevõttet tähistavat silti näha pole. Lihtsalt ajast räsitud hooned ja karusloomapuurid. Ühes territooriumi piirava aia nurgas on näha mingit läga, mis on territooriumilt hoogsalt välja voolanud: maapind lirtsub ja vajub jalge all, õhus on tugev rebasehais, pea kohal kiljuvad kajakad ja puurides niutsuvad ning uluvad hõberebased ja mingid. Vaata videost!


Eesti Loomakaitse Seltsi meediajuht Annika Lepp ise nad neid videoid tegemas ei käinud - ka neil puudub sinna ligipääs. 

"Videod ei ole Eesti Loomakaitse Seltsi tehtud ega meie omad, materjal saadeti anonüümselt liikumisele Loomade Nimel, kes nii videod kui ka fotod avalikkuse ette tõid. Eesti Loomakaitse Selts algatas koos liikumisega Loomade Nimel petitsiooni karusloomakasvanduste keelustamiseks Eestis, meil on nädala ajaga juba üle 5000 inimese alla kirjutanud" rääkis Lepp Delfile.

Kas midagi on pärast Karjaküla šokeerivate videote avaldamist ka muutnud?

Eelkõige on suurenenud paljude inimeste teadlikkus sellest, mis toimub karusloomafarmides ja millistes tingimustes metsloomad elama peavad. Hea meel on selle üle, et üllatavalt suur arv inimesi on meie ja liikumise Loomade Nimel poolt ühiselt algatatud petitsiooniga kaasa tulnud. Inimeste huvi karusloomafarmides toimuva suhtes on kasvanud.

Samuti on, vähemasti sotsiaalmeedias, esile kerkinud karusloomafarmide vajalikkuse ja eetilisuse debatt.

Seoses avaldatud materjalidega tegi Eesti Loomakaitse Selts pöördumise veterinaar- ja toiduametile, politsei- ja piirivalveametile ning keskkonnaametile. AS Balti Karusnahk tegevuses ilmnevad mitmete õigusaktide rikkumised, mis vastavad muuhulgas ka kuriteo tunnustele. Hetkel ongi käimas nii väärteo- kui ka kriminaalmenetlus.

Kuidas ja on karusnahafarm teada andud, et nad on asja tõsisemalt võtma hakanud? On nad parandanud loomade elutingimusi, kutsunud teid loomi vaatama?

Ei ole. Hetkel uurib rikkumisi politsei. Käimas on nii väärteo- kui ka kriminaalmenetlus.