Tänavuse Nõmme Kevade üks põnevamaid ettevõtmisi on endises jaamahoones asuva Nõmme muuseumi sees ja ees toimuv „Moevaksal". Selle peakorraldaja on ettevõtja ja moedisainer Marilin Sikkal. Kell 12 avatakse Nõmme muuseumis Nõmme moekunstnikele pühendatud näitus. „Meilt on tulnud hämmastavalt palju kuulsaid inimesi, alustades ERKI esimese moealase diplomiga Leida Klausist. Veel on siit pärit legendaarne Melanie Kaarma, Tallinna Moemaja peakunstnikud Helga Maranik ja Krista Kajandu, Eesti Moekunstnike Ühenduse esinaine Anu Hint ja palju-palju teisi ka praegu tegutsevaid ja kuulsaid inimesi, kokku üle 20 moekunstniku läbi kolme põlvkonna," rääkis Sikkal. „Teine osa näitusest on vanad, isegi üle saja-aastased mustvalged perekonnafotod, mille kaudu saame aimu siia kunagi elama asunud inimeste tollasest rõivamoest ja elustiilist." Pärast näituse avamist toimub Nõmme jaamas meeleolukas moeetendus „Garden Madness".

Taas avavad kunstnikud Nõmme Kevade ajal oma aiad ja hoovid, kus saab meisterdada või niisama uudistada. Juba tuttavale Helina Tilga stuudiole (Sihi 37a) ja Kadri Kaerma keraamikahoovile (Lootuse pst 36) teeb Nõmme Kevade ajal oma uksed lahti Nõmme klaasi- ja keraamikastuudio (Võsu 5).

Pühapäeval, 26. mail saab Nõmme kultuurikeskuses vaadata tsirkusekontserti „Kevadine kärbes" ning õppida žongleerimist. Tänavuse Nõmme Kevade lõpetab aga Glehni pargis kell 21 algav vabaõhuetendus „Von Glehni unistus". Üle 200 Nõmme kultuurikeskuse ringides osaleja toovad lavale von Glehni unistuse - korraldada Nõmmel laulupidu. Etenduse lavastas Mart Kampus, stsenaariumi autor on Jaanus Vaiksoo. Nimiosas astub üles segakoori Riola bass Hiid Lepalaan. „Päris näidendi mõõtu see muidugi välja ei anna, ikka rohkem selline tore kontsert-etendus Nõmme kultuurikeskuses tegutsevatele laulu-, tantsu- ja pilliringidele, kelle esinemisi seob siis Glehni-aegne 20. sajandi alguse olustik, laulupidu ja esimesed nõmmekad, kes siia oma kodu rajasid," rääkis Vaiksoo, kes sai laulupeomotiivi sissetoomiseks tõuke paari aasta tagusest Nõmme Kevade öökontserdist, kui Jaan Pehk laulis inimesi puupüsti täis palmimajas. „Kui Glehn tegi juba kivist Kalevipoja, tähetorni ja palmimaja, küllap oleks ta ehitanud lõpuks lisaks laevakanalile siia kaldale ka suure laulukaare, mille alt eestlaste vägev laul oleks olnud Soome kuulda."

Kõik Nõmme Kevade üritused on tasuta! Nõmme Kevade täieliku programmi leiab siit http://www.tallinn.ee/nommekevad2013.