Sel eesmärgil korraldas lasteaia üheksaliikmeline tervisenõukogu 15. mail liiklusohutuse perepäeva. Päikeselisel õhtupoolikul oli pooleteise tunni jooksul liiklusteemadega haaratud 95 last ja 121 pereliiget.

Üheksas tegevuspaigas leidsid nii väiksed kui ka suured eest teadmisi ja oskusi nõudvaid ülesandeid ning mänge. Kontroll- lehele kleebiti tegevuse järel kollane lilleõis, mille rõõmus ilme tõestas tarkuseterade kogumist. Pered üritasid läbida kõik tegevuspaigad, olenemata lapse vanusest.

Liikluskäitumine sai selgemaks õuekinos Jänku-Jussi liiklusmultikaid vaadates.

Iga pere tahtis teada, mida ütlevad lapse jalgratta ning kiivri korrasoleku kohta politseinikud. Selgus, et vaid Trevoril, Alexial, Hannal ja Annelil oli rattavarustus täielikult nõuetekohane.

Jagatud infomaterjal aitab nüüd peredel koduski nõudeid meelde tuletada ja jalgratturi liiklusreeglitega tutvuda. Vigursõidurajal püüdis iga laps hoolega sõita nii, et maas olnud koonused püsti jääksid. Raja läbimisel rõõmustas last diplom ja komm Lõvi Leolt. Maastikuratastega kohale sõitnud klubi Smart Sport noored ratturid näitasid oma sõiduoskusi ja varustust. Treener aga jagas teavet, millistel jalgrattavõistlustel saaksid juba mudilasedki mõõtu võtta.

Esmaabipunktis tuli igal lapsel vastata, kuidas ta kirjeldatud situatsioonis käituks. Liiklusmängude keskuses said vanemad arendavates õppemängudes jagada oma lapsele liiklustarkusi. Joonistuslaua taga aga kujutati liiklust, kaunistuseks laste lemmikautode kleebised. Kindlusteabekeskuses töölehe ülesannet täites saadi infot erinevatest kindlustusliikidest.

Annely Autokool selgitas vanematele, miks on lapsel tarvis õige asetusega turvatooli. Salva Kindlustuse AS, maanteeamet ja noorsoopolitseinikud panid vanemate teadmised proovile testide, töölehtede ja ristsõnadega. Jagati välja loosiauhindu, ohutusvarustust, kleebiseid ja õppevihikuid.

Tagasisidena arvati, et üritus pakkus kasulikku teavet ja nii vanemad kui lapsed said oma teadmisi ning oskusi proovile panna.