Pärast võistluspäeva mängisid lapsed võrkpalli, tantsisid, vaatasid õpetajate lauluvõistlust ja lõid sõprussuhteid eakaaslastega. Enne öörahu oli mererannas ilutulestik ja siis mindi telkidesse puhkama.

Kui esimesel päeval näitasid lapsed oma oskusi ja teadmisi, siis teisel päeval oli korraldajate kord näidata, mis tehnikat, varustust kasutavad päästjad, politseinikud. Põnevust pakkus päästekoerte tegevuse jälgimine ja muidugi vahumöllus hullamine.

Laste muljed üritusest.

Mona: Meil oli seal 20 võistkonda, 20 kontrollpunkti ja 20 minutit aega ülesannete lahendamiseks. Siis käis politseisireen ja pidime järgmisesse punkti minema. Esimeses kohas oli vägev. Seal pidime jooksma läbi autokummide, roomama köite alt läbi, panime selga kuulivestid, prillid pähe ja siis tuli püssiga märki lasta. Ühes teises punktis saime püssiga laskmise eest parima aja. Kõik punktid olid toredad ja ägedad. Sellised asjad võiksid igal aastal kõikidel klassidel olla. Öösel telkides magada oli väga külm.

Pille-Riin: Meid oli kokku 7 last - terve meie klass. Võistlesime teiste koolidega erinevatel aladel. Minule meeldisid püssilaskmine, paadiga aerutamine, jalgrattaga vigursõitmine. Mulle ei meeldinud esmaabi andmine ja raadiosaatjaga salakirja ülesannete lahendamine. Õhtul oli disko ja võrkpall, kus olime koos Käina ja Kärdlaga. See oli vahva! Ajasime juttu ja sain endale palju uusi sõpru. Öösel oli ka vägev ja enne öörahu lasti rakette. Mulle meeldis väga see üritus ja seltskond oli ka tore!

Anne-Mai: Lapsed olid väga sõbralikud ja toredad, eriti Kärdla kooli omad. Kõige paremini läks meil piirivalvepunktis, päästeametis ja paadisõidus. Mulle ei meeldinud telgis magamine, sest seal oli nii külm. Ma olin väga õnnelik, et me teise koha saime. Kingituseks saime kaelasalli, diplomi, KEAT koti, fliisteki ja jalgratta esmaabikoti. Seal olid väga head söögid, eriti hea oli šokolaadimuffin. Me nägime Roostal ka rästikut.

Kärol: Looduspunktis tuli kasutada kompassi ja õigesti saagida, Me tulime esimeseks seal, kus panime kuulivesti selga ja tulistasime, roomasime murul ja jooksime läbi kummide. Ühes kontrollpunktis olime suure teki peal ja ainult jalgadega tuli tekk umber pöörata. See oli põnev. Ämbrist valasime pudelisse võimalikult palju vett ja tuletõrjevoolikust lasime vee ämbrisse tagasi. Metsast otsisime õiged vastused ja edastasime need raadiosaatjaga teistele võistkonnakaaslastele. Paadisõidul oli korraga kaks võistlejat ja nii neli korda järjest.

Maria: Tuletõrjepunktis pidime Siimuga riietuma tuletõrjujateks. Siis jooksime nende raskete riietega mäest üles ja alla. Pille-Riin ja Mona ühendasid veevoolikuid ning meie Siimuga lasime "tuld surnuks" (pudeleid pikali). Päästsime kaks poissi (nukku) tulest ja šokist. Meeldis õhupüssiga õhupallide pihta laskmine, meie võistkond sai parima aja! Raudtee-teemalises testis oli meil ainult kolm vale vastust! Pommi tuvastamine ja tulekustutiga lahtise tule kustutamine oli põnev. Järgmisel päeval oli huvitav demonstratsioon: päästekoerad otsisid inimest, politsei püüdis pätti ja tuletõrje kustutas põlevat seina. See oli kõige vägevam, sest kõik osalejad said vee ja vahuga möllata. Saime palju sõpru ning mulle väga meeldis see üritus.

Siim: Kaljo Pihlamets oli väga uhke ja õnnelik, et meie kool nii hea tulemuse sai. Vahupidu oli võimas, aga diskol oli jama muusika.

Tähtis ei ole see, et Palade kool sai üldvõidu karika, kuna oli pommirühma, Euroopa Liidu ja politsei testis parim ning päästetestis nagu Lauka koolgi said nad maksimumpunktid. Kärdla ja Lauka lapsed olid võrdselt tublid esmaabis, Lauka oli parim piirivalve ja politsei võistluspunktis, Käina oli tublim RMK kontrollpunktis ja edukas päästetestis. Kärdla teadis palju Euroopa Liidust ja Maanteeametist. Emmastel olid head teadmised pommirühmas, päästetestis. Kokkuvõttes tuli Lauka kool KEAT võistlustel teiseks, Kärdla kool jäi napilt neljandaks ning Käina oli 7. ja Emmaste kool 11. Selles võistluslaagris olid kõik võitjad. Hiiumaa lapsed olid parimad ohutusala asjatundjad. Meie kooli 6.klass saavutas suurepärase 2. koha!

Lapsed said kogemusi, oskusi ja teadmisi ning uusi sõpru, juhendajad said päästekogemusi ja tarkust edasi juhendamiseks, Kaljo Pihlamets, Kädu Aasma ja Vilma Tikerpuu said kinnitust, et nad teevad vajalikku, ent olulist korraldus- ja koolitustööd. Aitäh esmaabi koolitaja Kady Ruus!

Meie lapsed suudavad kaitsta end ja aidata teisi, kui selleks peaks vajadus tekkima. Nad on head ohutusala asjatundjad.