„Ma osalesin Erasmuse õpilasvahetusprogrammis, sest tahan tulevikus edukas olla. Minu jaoks ei olnud Erasmuse aasta stereotüüpne peoaasta. See oli aeg mulle endale, et näeksin oma kõige nõrgemaid külgi ja avastaksin oma tugevaid – see on sageli võimalik vaid täiesti uude keskkonda minnes,“ räägib Lillepalu.

Neiu loodab, et tänu tema vahetusüliõpilaseks käimisele hakkavad vähemasti mõned inimesed, kellega ta Hollandis tutvus, vaatama Ida-Euroopat kui huvitavat sihtkohta kultuurisuhete arendamiseks.
„Ma usun, et sidemed, mis mul õnnestus luua, mõjutavad mind ja minu tulevikku olulisel määral, nii et ma võiksin olla üks väikestest, ent tähtsatest ühenduslülidest Eesti ja Madalmaade kultuurisuhetes. Kuid miks mitte ka ülejäänud maailmaga? Unistada tuleb suurelt, õigus?“

Esialgse prognoosi kohaselt läheb uuel, 2013/2014 õppeaastal Erasmuse programmi raames Euroopasse õppima või praktikale 1200 Eesti üliõpilast.
Üliõpilaste lähetused kestavad 3-12 kuud. Lisaks rahastatakse ligi 480 õppejõu ja kõrgkooli töötaja lühiajalist (keskmiselt 5 päeva) lähetust. Viimaste puhul on lähetuste eesmärgiks anda partnerkõrgkoolides loenguid või osaleda koolitusel. Programmi eelarve järgmiseks õppeaastaks koos kõikide programmi alltegevustega on 4,2 miljonit eurot.