„Uue koolihoone valmimine on märkimisväärne sündmus eelkõige kooli jaoks, aga laiemas plaanis kogu riigi jaoks. Eriti silmas pidades asjaolu, et tänavu 1. septembril alustab kooliaastat vastvalminud majas suisa neli riigigümnaasiumi," sõnas Nõo Reaalgümnaasiumi direktor Jaanus Järveoja. Ta lisas, et Nõo Reaalgümnaasiumil on väärikas minevik ja tänastele  õpilastele, õpetajatele  ning juhtkonnale on loodud kõik eeldused sama vääriliseks jätkamiseks.

Hoone ehitanud peatöövõtu-konsortsiumi esindaja, KRTL OÜ juhatuse liige Vahur Kets märkis, et haridusasutuse ehitamine on alati ka ehitaja jaoks oluline ettevõtmine. „Tegu on reaalgümnaasiumiga, seega võiks vastvalminud koolimaja võtta ka kui taimelava tulevastele ehitajatele," lisas Kets.

AS Tari poolt projekteeritud gümnaasiumi osa koosneb 3-korruselisest õppekorpusest, erialaklasside ja administratsiooni korpusest. Õpilaskodu koosneb kahest 4-korruselisest ja ühest 3-korruselisest korpusest, mis on omavahel ja olemasoleva koolihoonega ühendatud esimese korruse fuajee kaudu. Iga korpuse kesksest koridorist on pääs kuude korterisse, milles on kaks kahekohalist tuba, tualettruum ja ühine eesruum. Lisaks on kahel korrusel väikesed köögid, igal korrusel pesuruumid ja -laod ning esimesel korrusel medõe ruum protseduuride ruumiga, invatuba ja isiklike asjade hoiuruumid.

Hoone rajamisel on arvestatud liikumispuudega inimestega: peasissepääsul on kaldtee, hoones on nõuetele vastavad invatualetid ja lift ning õpilaskodus invatuba esimesel korrusel.

Uues hoonetekompleksis alustab kool tegevust järgmisel nädalal.