Saime ka ise vahepeal mõisa ajaloost palju teada, et viimane mõisaomanik Woldemar Eduard von Rohland oli väljapaistev õigusteadlane, olles aastatel 1878-1892 Tartu Ülikooli kriminaalõiguse erakorraline professor. TÜ venestamisperioodi tõttu töötas ta aastatel 1893-1919 professorina Saksamaal Freiburgi Ülikoolis ning jätkas samas tööd auprofessorina kuni oma surmani 1936.a. Et meid vahel kummitamas käiva mõisapreili Margareta õige nimi oli Margarethe Julie Eveline, jne
...

Suurt rõõmu valmistas meile oma külastusega Eesti suurima moositootja, kohaliku firma AS Bacula juht Vahur Vuks. Tema firma valmistas spetsiaalselt meie mõisapäevadeks kaks kena suveniiri - mõisahärra Woldemari moosi metsamarjadest ja mõisapreili Margareta moosi aedmarjadest, mis said mõisakülalistelt ainult tunnustust.

Viimasel külastuspäeval austas meid oma külaskäiguga kuldsete kätega mõisasepa Jaan Piiroja pojapojapoeg Jaanus Piiroja oma perega, isegi temale olid mõned lood oma vanavanaisast üllatuseks.

Mõisapäevad võtsid meie majarahva puhkusest küll oma osa, aga külastajate siiras rõõm ja tänu korvasid selle kuhjaga. Lõpetuseks sissekanne külalisraamatust: "Suur tänu südamliku vastuvõtu eest! Ka tagasihoidlike võimalustega saab palju põnevat pakkuda, kui jätkub head tahet, ilumeelt ja huvitavaid mõtteid. Suur lugupidamine ja rõõm nähtust."