„Otsest peateemat peale mõistliku valitsemise Tallinnas olla ei saa, sest linn on selleks liiga mitmepalgeline. Igas linnaosas on omad probleemid,“ ütles Aasmäe Delfile.

„Meie tegevuskavas on üle 20 ettevõtmise, mida nelja aasta jooksul suudaks ära teha. Enamus muudatusi ja tegevusi on ette näha linnaosade kaupa. Seepärast on ette nähtud võimu ulatuslik detsentraliseerimine, et linnaosadel (halduskogud, valitsused) oleks jaksu nende elluviimist korraldada,“ lisas ta.

„Ilmselt tuleb kaaluda edaspidi loobumist soola kasutamise lumetõrjes. Tuleb eelistada lume rookimist. Sool rikub jalatseid, paneb autod roostetama, hävitab haljasalasid ja tekitab kiirendatult asfaldiauke,“ puistas Aasmäe veel ideid, kuidas elu pealinnas paremaks muuta.

Suure hulga linlaste jaoks nende maksuraha raiskamise etaloni Tallinna Televisiooniga on Aasmäel ja tema meeskonnal mitmeid mõtteid. „Praegu kalduvad meie inimesed toetama seisukohta, et Tallinna Televisioon võiks muutuda eelkõige kogukonna televisiooniks. Õpilased võiksid sealt leida oma kohalugu. Kõik ettepanekud on teretulnud,“ selgitas ta.

Pealinna tasuta ühistransporti tuleks Aasmäe hinnangul edasi arendada ja kaasajastada.

Entsüklopeediakirjastuse taak

Sõnaka arvamusliidrina tuntud majandusgeograaf Aasmäe sattus aasta-paari eest ajakirjandusse pajatama mitte ainult kaugetest maadest, vaid ka pankrotti tüürinud Entsüklopeediakirjastusest, mille osanik ning juht ta pikalt oli. Mõni töötaja süüdistas Aasmäed kirjastuse karidele juhtimises.

„Olen üks nendest, kes taotles kriminaalasja algatamist süüdlaste väljaselgitamiseks ebaseaduslikus tegevuses kirjastuse pankrotistamisel. Uurimine on käinud juba paar aastat. Küllap saabub selles asjas lõpuks ametlik selgus,“ kommenteeris Aasmäe.

Kas Entsüklopeediakirjastuse pankrotisaaga ümber toimunu võiks kuidagi Aasmäe hinnangul alanud valimiskampaaniat mõjutada?

„Mis ja keda ning millises suunas mõjuvad erinevad asjaolud valimiskampaanias, seda on raske öelda. Näiteks tõsiasi, et Tallinna linnavalitsuse tegevuses on näha tugevaid väsimuse märke ja uute ideede puudust, ei pruugi paljude valijate jaoks olla taunitav. Nad võivad muutuste kartuses vabalt hääletada olemasoleva poolt,“ arvas Aasmäe.

Aasmäe sõnul pole tal pankrotti läinud Entsüklopeediakirjastuse ees rahalisi ega varalisi kohustusi. „Mul on nõudena kirjastuselt saada keskmise suurusega summa,“ lisas ta.