Nimetatud sihtasutus valis eelmisel õppeaastal paljude kandideerinud koolide hulgast välja 20, nende seas ka Palupera põhikooli.

Kandideerimiseks kirjutas kooli direktor Svetlana Variku motivatsioonikirja. Valiku eelduseks ei olnud kiusamisjuhtumite suur arv, vaid motivatsioonikirja põhjalikkus ning see, et vajati väga erinevaid koole: suuri ja väikesi, maa- ja linnakoole.

Sihtasutus koolitas eelmisel õppeaastal õpetajaid, kes hakkavad vastavaid tunde läbi viima. Palupera koolis on need õpetajad Relika Kalbus, Külli Laidva, Urve Sarv, Arvet Silk ja Urve Viitkar. Tunnid toimuvad 1.-6. klassini. Septembris toimub kõigis koolides ka anonüümne elektrooniline küsitlus, et selgitada välja üleüldine seisukoht kiusamisest. Küsitluse andmeid töötlevad Turu ülikooli teadlased.

Kõigile osalenud õppeasutustele antakse hiljem tagasisidet, milline on olukord nende koolis. Vanemate teavitamiseks on koju saadetud infolehed. Tunnid algavad oktoobris ja viiakse läbi paaristundidena üks või kaks korda kuus, kokku kümnel korral.