Delfi küsis Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu juures tegutsevatelt hea valimistava valvuritelt
ja Toomas Mattsonilt, mida nemad sellisest kampaaniavõttest arvavad.

Reinaasi hinnangul on reklaami tellijaks suure tõenäosusega Tallinna linnavalitsus. "Selliste plakatite puhul on tegemist klassikalise JOKK-skeemiga, kus seadustest näpuga järgi ajades pole võimalik midagi ette heita," tõdes ta. "Samas on kõigile selge, et antud välireklaam ei sattunud juhuslikult valimiste-eelsesse aega ja see, et ta väga hästi klapib linna valitseva erakonna sloganiga "Töötab", pole samuti juhus," rõhutas Reinaas.

Mõttetu ressursiraiskamine

"Ilmselt on see plakat üks osa Tallinna linna üle 70 000 euro maksvast täiesti mõttetust kampaaniast," kommenteeris Mattson plakatit kirjaga "Kõik Tallinna 130 lasteaeda on saanud uued mänguväljakud". Mattson ütles, et lasteaedades käivad lapsed ja nende vanemad teavad mänguväljakutest niigi, kuna vanematega konsulteeriti nende platside uuendamise käigus.

Mõlema hinnangul on tegu kahetsusväärse juhtumiga. Reinaas pidas reklaami ohtlikuks pretsedendiks ning toonitas, et on väga oluline, et teised omavalitsused seda ei jäljendaks.

Ka Mattson tajus kampaaniat selgelt poliitilisena."Tegu on häbematu avaliku raha kasutamisega parteipoliitilistel eesmärkidel, mis on varjatud avaliku teavitusega viigilehega," ütles Mattson. "Samamoodi on selgelt avaliku ressursi kasutamist parteipoliitilistel eesmärkidel näha ajalehtede "Pealinn" ja "Roheline pealinn" puhul," nentis ta.

Tallinna linnavalitsus teatas Delfile Raepressi vahendusel, et antud juhtumi näol on tegemist pikaajalise projekti "Tallinn aitab" teavitusega, mis ei ole tõlgendatav niinimetatud keelatud poliitilise välireklaamiga.