Jõgeva abilinnapea Aare Olgo märkis, et Marko Saksingust, kui silmapaistast edukast sportlasest kõnelevad kõige paremini saavutused. "Marko on saalihokis kümnekordne Eesti meister, kes kogunud meistriliigas kokku 520 punkti. 2003 ja 2006 tunnistati ta Eesti parimaks saalihokimängijaks. Saalihokit, Jõgevat ja Marko Saksingut võib pidada ka sünonüümideks," ütles ta. 

"Saksingu mitmekülgsust tõestab see, et sporditegevuse ja treeneri-töö kõrvalt on ta olnud ka asjalikuks ja otsekohese ütlemisega Jõgeva linnavolikogu liikmeks," lisas Olgo.

Marko Saksingut tänas ka Eesti Saalihoki Liidu juhatuse liige Meelis Aab. Lilled ja kallistuse sai ta SK Jõgeva Tähe naiskonna esimeselt kaptenilt Marina Mošulilt, kes nüüd ka ise treenerina töötab.

Eesti saalihokilegendiks kutsutud Marko Saksing peab väga oluliseks pereliikmete toetavad suhtumist tippsporti ja treeneritöösse. Tema viimasele mängule olid kaasa elamas ema Aita Saksing, kes SA Jõgeva Sport juhatajana andis üle enda meisterdatud nahkköites raamatu, kus märgitud poja saavutused saalihokis.

"Jõgeva Tähe võidud on ka minu rõõmupäevad. Selle spordiklubi edu võtmeks on tugev koostöövõime ja vastastikune lugupidamine spordimeeste vahel," ütles Marek Saksing, kes on aidanud Jõgeva saalihoki käekäigule kaasa nii Jõgeva vallavolikogu esimehe kui ka ettevõtjana. 

SK Jõgeva Tähe juhatuse esimehe ja treenerina jätkab Marko Saksing ka edaspidi.