Peale selle toimus veel noore näitleja koolitus, kuhu tuli palju noori, kes kõik tahtsid näitlemise kohta midagi uut teada saada. Näitlesime, laulsime, tantsisime ning täitsime erinevaid ülesandeid.

Vahepeal tegime väikese söögipausi, kus kõik said maitsta suurepärast pitsat ning siis naasesime tagasi näitlemise juurde. Sellele järgnes filmiõhtu, kes jäid ööseks, kes mitte, aga lõbus ja tore oli meil kõigil!

Ja 17. septembril, päeval, mil möödus 80 aastat kooli kolimisest mõisahoonesse, toimuski esietendus. Koolipere sai osa katkendist vastvalmivast näidendist.

Loomulikult sünnipäevalaul, tort, beseed põske pistmiseks (magusat pole ühelegi lapsele liiast), Rootsi rahva maiuspala banaanisplit jäätise ning moosiga - kõik see tekitas vahva sünnipäevatunde. Lastele jagus veel kingiks kommikarpe, nii et magusaisu sai 100% täidetud.

Aitäh meie sõpradele Rootsist, Hans Berg ning Göran Wedin ning projekti „Noortepärase ja ajaloolise mõisanäidendi lavalaudele toomine" rahastanud Kultuurkapitalile ja Palupera vallale!