Talgupäeva planeerisime reedeks, 13. septembriks. Meie õnneks oli ilm juba mitmendat päeva suurepärane! 43 liitrit värvi-pinotexi oli ostetud, mõned värvipurgid ka lastevanemate annetatud ning kummimatid gümnaasiumist kohale toimetatud. Juba pärast kella nelja hakkasid saabuma esimesed lapsevanemad, kaasas labidad, kangid, redelid, rehad, pintslid, rullid, topsikud.

Lasteaia õu kihas nagu suur sipelgapesa, tegevuses oli ligi 100 inimest. Paari tunniga said kõik planeeritud tööd tehtud ja oleks veelgi teinud, kui värvi oleks olnud rohkem, mitte nii täpselt. Nagu igale talgupäevale kohane, ei puudunud laualt ka kõhutäide: kellel õunad, kellel kook, kellel kosutavad heeringavileivad.

Jalutasin õhtul ümber vaikseks jäänud lasteaia. Tundsin suurt rõõmu ja rahulolu kordaläinud päeva üle. Kõik sai ilusam, kui oskasin arvata ja loota, rühmad said ,,värskendust" ja rõõmsama ilme erksate värvide abil ning suured ronilad jänesekapsa tooni rohelised. Mul on hea meel, et nii paljud pered said appi tulla ja nautisid koostegemist. Rahulolu märkasin ka Krõlli silmades, kes jälgis kõike peremehetundega.

Lasteaia personali nimel suur aitäh emadele, isadele, vanavanematele, õdedele-vendadele ja vabatahtlikele! Tänusõnad ka Vello Sanderile ja Vardo Arusaarele!