Autor leiab, et tavaliselt võtavad sel teemal liigset sõna need, kes teost lugenud ei ole. Tänapäeval on pinnapealsus ja hoolimatus elu lahutamatu koostisosa ja sel juhul ollaksegi enne arvamuse avaldamist juba eelarvamusel, millest küünikuni on kõigest üks samm.

Autori suureks rõõmuks on need inimesed, kes viitsisid teose läbi lugeda, igati positiivsel arvamusel, sest elust on räägitud avameelselt õigete sõnade ja nimedega. Uus aforismiraamat sisaldab umbes tuhat aforismi erinevatest elu sfääridest: raha, poliitika, armastus, elu, religioon ja tundemaailm. Esimesed vastukajad on meeldivad, seda enam, et ei mäletatagi, kes Eesti autoritest oma aforismide raamatu välja andis.

Autor valutab südant Eesti riigi ja rahva käekäigu pärast, sest edasine rahva väljaränne võib lõppeda ühiskonna kollapsiga. Aga otsustajaid see ei eruta, sest amet on ja aumärgid on (aga au ei ole). Autor rääkis nendest probleemidest ka Nõunis ja seostas raamatu motiive reaalse eluga. Pea kõik autorile armsad näod olid kohal ja raamatu presentatsioon jätkus retro-videodiskoga, kus raamatute autor muusikat valis.

Oli meeleolukas sügisõhtu ja külalised viisid kaasa teadmise, et oodatava haldusreformi puhul tuleb silmas pidada tõsiasja: igas tiigis on omad kaanid.